Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Kolumna
Igor Alborghetti
Igor Alborghetti Petak, 06.12.2019. u 09:17

Damir Krstičević ne planira odustati od borbenih aviona

U travnju 2020. godine prestaje mandat dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, generala zbora Mirka Šundova. Jedan od izglednijih kandidata za nasljednika jest viceadmiral Hranj

Damir Krstičević izveo let s akrobatskom skupinom Krila Oluje
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
20 komentara

Nakon svih mogućih i nemogućih problema koji su prešli preko glave ministra obrane i potpredsdjenika Vlade Damira Krstičevića zbog prošle nabavke borbenih borbenih zrakoplova F-16 Barak, razumljivo je da se novi ciklus drži, onako, sramežljivo i rezervirano. A o tome se radi. S ozbiljnim namjerama da se eskadrila novih zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva konačno kupi.

Viceadmiral Robert Hranj, supredsjedatelj Međuresornog povjerenstava za nabavu borbenog zrakoplova, tvrdi kako smo blizu kraja prve faze: predizboru država koje će Republika Hrvatska pozvati da pošalju ponude za prodaju aviona. Ministar Krstičević nije bez veze gurnuo viceadmirala na važnu poziciju u povjerenstvu. Hranj je jedan od najboljih i najsposobnijih časnika koje Oružane snage Republike Hrvatske danas imaju. U naponu je intelektualne snage, sposoban je nositi se sa svakom vrstom problema.

Upravo je takav proces kupnje novog aviona.

Uz Krstičevićevu upornost i politički rezon da se zaokruži ciklus kupnje zapadnog borbenog zrakoplova 4. generacije, jednako je važna Hranjeva stručnost. U travnju 2020. godine prestaje mandat dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, generala zbora Mirka Šundova. Jedan od izglednijih kandidata za nasljednika jest viceadmiral Hranj. Ministar obrane i šefica ili šef države (ostane li Kolinda Grabar Kitarović ili bude izabran njezin nasljednik) birat će između njega i drugih visokih časnika za mjesto prvog operativca vojske. A tko će imati više šanse za izbor, ovisit će i o tome tko će sjediti na Pantovčaku.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message