Obavijesti

Kolumne

Komentari 37

Govore jedno, rade drugo i još kažu: 'Nismo vas iznevjerili...'

Mi svakodnevno svjedočimo nevjerojatnom licemjerju naših političara. Predsjednica i ministri su ovaj tjedan pokazali kako mogu bez problema sebi skočiti u usta

VIDEO

Političari nemaju puno stvari na kojima mogu graditi svoju karijeru. Vjerodostojnost i nekorumpiranost su dvije osnovne osobine koji bi svatko od njih trebao imati. Bez obzira na stavove, bili lijevi ili desni ili srednji, slagali se s njima ili ne. A baš vjerodostojnost je ono na čemu se gradi povjerenje birača, omogućuje provođenje politika i reformi te, na kraju, osvaja još jedan mandat ili ne.

A mi svakodnevno svjedočimo nevjerojatnom licemjerju naših političara.

Posljednja je Kolinda Grabar Kitarović koja je opet pokazala da ima jedno lice za hrvatsku publiku, drugo za van, a treće za svaku prigodu. Tako je i sa sporazumom iz Marrakecha koji omogućuje upravljanje migracijama. Predsjednica ga je hvalila u UN-u, poslala je i pismo Ministarstvu vanjskih poslova u kojemu nema zamjerke na njega, a onda je u odgovoru desnoj populaciji u emisiji “Bujica” rekla da ga neće potpisivati i da razumije zabrinutost zbog njega.

Nije sad važno što predsjednica i ne potpisuje taj dokument, činjenica je da jedno odgovara desnoj publici u Hrvatskoj, a drugo priča u svijetu. Dakle, prilagođava stav kako bi dobila koji glas više. A kad se stav tako mijenja, onda ga i nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj tjedan svjedočili smo i zgražanju nekih ministara iz Vlade, poput Dražena Bošnjakovića i Nade Murganić, što je Milan Bandić u Zagrebu otpisao i do 10.000 kuna duga bogatašima bez imovinskog cenzusa. A ista ta Vlada je na isti način, vjerojatno istim tim osobama, uradila isto. Oni su i donijeli zakon bez socijalnih kriterija.

Da ne pričamo o licemjerju onih 20 koji su u saborske klupe zasjeli s jednom političkom strankom, a onda su stranački kaput brzo promijenili. Ali i dalje tvrde da nisu iznevjerili ni jednog birača. Takva niska razina političke kulture je nevjerojatna.

Pitaju li se političari ikad kako će im vjerovati građani ako sami sebi skaču u usta? Vjerojatno ne. Kao što i ne shvaćaju da svakim takvim potezom još više ogađuju politiku građanima.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang