Obavijesti

Kolumne

Maša Zibar i ja pripremile smo prefini bulgur i pečene zabatke

Maša Zibar i ja pripremile smo prefini bulgur i pečene zabatke
1

U novoj epizodi Zalogaja razgovora ugostila sam uvijek veselu i nasmijanu Mašu Zibar, poznatiju kao Mashin' the Beauty te njenog psića Budu koji je nestrpljivo capkao naokolo dok smo mi kuhale.

VIDEO

Kako je biti poduzetnica i živjeti od YouTube-a i društvenih mreža, koliko posla stoji iza videa te koji je najbolji ljetni make up, sve su to teme kojih smo se kroz druženje dotakle. Maša je izuzetno radišna i neiscrpno inovativna.

Za recept smo odabrale lakše ljetno jelo: bulgur s povrćem koji se može jesti kao topli prilog ili hladna salata te marinirane pečene otkoštene pileće zabatke. Čak se i Buda sretno oblizao i odobrio jelo.

Sastojci:

  • 500 g bulgura
  • 200 g mrkva
  • 200 g brokula
  • 200 g tikvica
  • Pušlek svježeg peršina
  • 0,25 l maslinovo ulje
  • 4 limuna
  • 4 otkoštena zabatka
  • Dimljena slatka paprika
  • Sol, papar
  • 1 glavica češnjaka

Postupak:

1. Otkoštene zabatke marinirati u maslinovom ulju sa solju, paprom I dimljenom paprikom. Prekriti folijom i pustiti u frižideru 20 minuta.

2. Oguliti i nasjeckati povrće, posoliti, nauljiti i popariti te staviti u pećnicu na 30 minuta 180 Celzijevih stupnjeva.

3. Staviti peći meso na istu temperature 30 minuta.

4. Zakuhati vodu sa solju ubaciti bulgur i pustiti da nabubri.

5. Nasjeckati svježi peršin i mentu te naribati 2 češnja češnjaka i koricu 2 limuna.

6. Pomiješati bulgur s povrćem, biljem, malo maslinova ulja i sokom 2 limuna.

7. Servirati piletinu uz bulgur.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang