Obavijesti

Kolumne

Komentari 168

Milanović bi od pobjednika lako mogao postati gubitnik izbora

Milanović bi od pobjednika lako mogao postati gubitnik izbora
1

Postoji razlog za zabrinutost u HDZ-u. Njihovi birači su lupili veliku pljusku Kolindi, a samim time i Andreju Plenkoviću. Kolinda će morati dobro paziti da ne niže gafove kako ne bi okrenula većinu birača protiv sebe

VIDEO

Zoran Milanović je slavio u prvom krugu predsjedničkih izbora, ali bi se sve moglo preokrenuti za dva tjedna. Izbori su pokazali veliku podijeljenost desnijeg i konzervativnijeg biračkog tijela, ali ako se gledaju ukupni rezultati Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore, oni dobivaju zajedno 20-ak posto više od lidera ljevice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:02

Ulazak u drugi krug s Kolindom Grabar Kitarović zato ne znači i konačnu pobjedu. Dapače, Milanović će se morati dobro potruditi da uz glasove Dalije Orešković, Darija Juričana ili Mislava Kolakušića dobije i dio glasova Miroslava Škore. Inače, ako se Škorini glasovi preliju Kolindi, on će izbore izgubiti. Na kraju, Milanović je osvojio manje glasova od Ive Josipovića prije pet godina u prvom krugu.

S druge, desne strane, također postoji razlog za zabrinutost u HDZ-u. Njihovi birači su lupili veliku pljusku Kolindi, a samim time i Andreju Plenkoviću. Kolinda će morati dobro paziti da ne niže gafove kako ne bi okrenula većinu birača protiv sebe te mora privući razočarane Škorine glasače. Pravi rat za HDZ i birače tek počinje, pa Plenkovića definitivno ne čeka lagana godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Škoro nije uspio u svom planu da uđe u drugi krug i zatim zasjedne na Pantovčak. Ali ako odluči ostati u politici, a šaroliko društvo okupljeno pod platformom Suverenista se ne posvađa kao dosad, sa Škorom na čelu je Hrvatska dobila respektabilnu desnu opciju koja može otkinuti priličan broj glasova HDZ-u. Možda bez njih ne bude moguće niti sastaviti sljedeću vladu. Ali to već zavisi o njima samima i hoće li se njihov lider vratiti pjevanju i vinu ili će ostati u politici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:43

Dobra vijest je da su na ovim izborima građani izašli u većem broju nego prije pet godina. To znači da su imali za koga glasati i da se u javnosti osvijestila važnost predsjedničke funkcije. On možda ima skromnije ovlasti, ali može biti glas građana i vući zemlju naprijed kroz teme koje će mu biti prioriteti.

24sata su već objavila da od čovjeka kojem bude povjerena predsjednička lenta očekujemo da se zalaže za reforme. Pogotovo one obrazovanja, javne uprave i pravosuđa. Da se zalaže za ravnopravnost svih, a pogotovo žena, koje su danas potplaćene i izložene nasilju. Tajne službe treba koristiti za beskompromisnu borbu protiv korupcije, koja je rak-rana ovog društva. Treba poticati poduzetništvo, a ne mandat provesti baveći se podjelama i temama iz prošlosti.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode