Obavijesti

Kolumne

Ne bih htjela postati prava usidjelica kako mi svi govore...

Velika mi je želja imati dijete, no svi iz okoline mi kažu da ću ostati usidjelica. Pomozite, postoji li nada da ću završiti s čovjekom koga već dulje vrijeme volim?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr.  

Poštovani,

što me čeka na poslu i sa zdravljem? Hoću li ikada imati svoj stan? Ima li nade da ostvarim vezu s čovjekom u kojeg sam zaljubljena? Hoću li zaista ostati usidjelica, kako mi svi kažu? Velika mi je želja imati dijete. Hvala vam od srca.
šifra: zahvalna

Odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vi ste puni napetosti i nezadovoljstva. Općenito nemate volje ni za što te su vam svi krivi osim vas. Vidite problem u drugima, ali ne i u sebi. Često se vežete uz ljude koji nemaju ništa pozitivno u sebi. Uvijek nalazite na pasivne i neradnike te ljude s lošom prošlošću. Vi sebe trebate promijeniti. Morate biti zadovoljni sobom pa tako i drugima. S tim čovjekom nećete ostati. On traži mlađu od vas, a i ne slažete se u mnogim stvarima. I vi vidite kako on ni on nije za vas. Vi ćete još malo biti sami i tek iduće godine bit će bolje. Dobit ćete stalan posao, početi vezu sa slobodnim čovjekom te ćete i živjeti s njim. Vidim da ćete uspjeti za tri godine, ali i vi se morate promijeniti i ubuduće bolje pratite svijet oko sebe.

Rastala sam se od muža, zadužila se i zaljubila, ali nikako nemam sreće

Poštovani Mevludine,

molim vas da mi odgovorite što prije. Ne mogu više izdržati. Moj je život nesreća za nesrećom. Otac nikad nije živio sa mnom niti se brinuo o meni. Majka mi je egoistična, hladna i bezosjećajna, brine se samo o sebi. Udala sam se za čovjeka kojeg sam voljela, ali on očito nije volio mene. Zlostavljao je dijete i mene na sve moguće načine. Zbog svega toga morala sam se rastati od njega nakon mnogo godina takva braka, i to nedugo nakon što sam podignula kredit za renoviranje stana u kojem smo živjeli, a vlasnici su njegovi roditelji. 

Nisam smjela tražiti taj novac zbog njegove agresije i prijetnji. S kreditom sam otišla u podstanare, i s djetetom, jer nisam našla utočište kod roditelja. Imam niska primanja. S obzirom na kredit i podstanarstvo, kad je muž prestao plaćati alimentaciju nakon djetetove 18. godine, dijete je moralo otići k njemu jer ga nisam mogla školovati u tim uvjetima (ide u izvanrednu školu, koja se plaća, jer nije na vrijeme završila redovnu). Dijete ne voli biti s njim, ali mora radi završetka školovanja. 

On ima materijalnu potporu od roditelja i rodbine, a ja ni od koga. S djetetom redovito kontaktiram. U dobrim smo odnosima. Uz to, upitno mi je i nasljedstvo od oca i majke. Uza svu tu nesreću, prije nekoliko godina ušla sam u vezu sa slobodnim muškarcem misleći kako ću konačno pronaći ljubav u životu. Jako sam ga zavoljela, ali on ne želi brak sa mnom. Nisam sigurna u njegovu ljubav. Sve te godine u vezi s njim bila sam i sretna i nesretna. Mislim kako je razlog tome što mi se čini da nas jedna osoba sve ove godine želi razdvojiti jer ona želi biti s njim. 

Oni povremeno poslovno surađuju. I čini mi se, kad god je s njom u kontaktu, on gubi interes za mene, mijenja se... Bojim se da ga je silnim nametanjem uspjela zainteresirati za sebe. Opet se sve ponavlja... Bojim se da će ona uspjeti u svojim dugogodišnjim napadima na naš odnos i da će nas zauvijek razdvojiti. Čak mislim da je ona razlog što on ne želi brak sa mnom. Bojim se kako nju doživljava kao bolju priliku i kako je čekao da bude siguran u njezine namjere. Recite mi jesu li to moji pogrešni zaključci ili ima istine u tome. 

Željela bih znati što će biti s vezom između mene i tog čovjeka kojeg volim. Hoće li on biti sa mnom ili s njom? Kako će on proći s njom privatno i poslovno? Ako budu u ljubavnom odnosu, koliku to ima perspektivu da potraje? Ako on ode iz mog života, hoće li se pokušati vratiti, hoće li se pokajati? Što mene čeka na egzistencijalnom planu? Hoću li što naslijediti od oca i majke? Hoće li dijete biti dobro?
šifra: suparnica

Odgovor:

Vi ste bili prilično samouvjereni, ali na pogrešan način. Uvijek ste se kompromitirali, komplicirali, bili nezadovoljni, posesivni i uvijek ste radili onako kako vama odgovara. Nažalost, bez obzira na to što vi tražite pomoć, vaš je bivši suprug mnogo bolji od vas. Čovjek s kojim se povremeno viđate, kako ste uvidjeli, postao je indiferentan i vi ga uopće ne zanimate. Jako ste naivno u sve to upali. On voli ženu s kojom se viđa, a vama će uskoro objaviti kako mu više niste zanimljivi. To vam je stalno davao do znanja. Kad je riječ o djetetu, vidim da će imati pravo skrbništvo te mu vidim dobru perspektivu. Vi, ako mislite uspjeti u životu, morate se promijeniti, i to u svakom pogledu. Ne vidim vam baš da ćete imati stabilne veze te bi bilo najbolje da malo budete sami i razmislite o svemu te donesete pravilne odluke i tad idete tim putem.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang