Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Nova Birtija: Dinamovi snovi smiju biti luđi od europroljeća

Nova Birtija: Dinamovi snovi smiju biti luđi od europroljeća
1

Igra se četvrto kolo Lige prvaka, a san o Dinamovu prezimljavanju u Europi još je uvijek živ. Nije da se raspametiš, ali ima tu neke igre, ima se na čemu graditi...

VIDEO

Plavi su nešto kao Jacques Villeneuve. Čovjek je bio svjetski prvak u Formuli 1, ali nije htio podnositi pritisak namijenjen prvaku i prešao je u ekipu u kojoj nije mogao pobjeđivati. Lošiji bolid. Naprosto ne možeš ništa.

Dinamo je, tako mu je grah pao, prešao u slabiju ligu. Što je pilotu bolid, Dinamu je trening. Godinama i godinama stative. A suci bi te, jer si mali, oštetili i da im Mamić zbog svoje omiljenosti ne olakšava savjest.

Tomislav Ivić govorio je da se ne možeš izvlačiti na stativu. Istreniraj ih da zabijaju, ne da pogađaju stative. Ali u ovom slučaju nitko ne bi smio biti tako strog. Ne radi se o finalistima Lige prvaka pa da možeš zahtijevati istreniranost koja se mjeri centimetrima s ove ili one strane stative.

Da je Dinamo pobijedio Olympiakos, ne bih sad pisao o nekakvom preporodu, konačnom trijumfu vizije, tajni uspjeha i što se već frazira nakon što kocka nakon šest ili dvanaest bacanja padne, recimo, na broj šest. Mislim da Dinamo ove sezone živi smisao postojanja, možda i mrvicu iznad smisla. Odigrao je tri kola u Ligi prvaka i ima se pravo nadati da će dočekati proljeće u Europi. Smije san biti i luđi.

Izraženije nego proteklih godina Dinamo je ogledalo naših duša i srca. Govoreći o Dinamu, govorimo o sebi. Može se reći da je ekipa imala strašan peh, što bi Englezi rekli “unlucky”. Nisu ti dečki luzeri ni neznalice.

Jednostavno, ne igraju ligu u kojoj bi se na utakmicama naučili podnositi psihološki i drugi pritisak, nemaju natjecateljske treninge koji stative pretvaraju u golove. A usprkos tome neće Grci kuće stavljati na okladu da će pobijediti Dinamo. I baš je lijepo čitati kako se Wenger ždere zbog poraza. Znam ponešto o trenerima. Opustit će se tek povede li Arsenal 2-0 ili 3-0.

Uz malo više sreće, oni kojima je stalo momčad bi u Grčku ispratili maltene euforično. Ovako, eto, igra se četvrto kolo, a san je još živ. Nogomet je solidan. Nije da se raspametiš, ali ima tu neke igre. Ima se na čemu graditi. Uz malo sreće momčad će pobijediti starijeg Mamića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Evo koja vrsta psa je idealna za svaki horoskopski znak: Bokser je za Bika, labrador za Ovna...
LJUBIMAC BAŠ ZA VAS!

Evo koja vrsta psa je idealna za svaki horoskopski znak: Bokser je za Bika, labrador za Ovna...

Budući vlasnici pasa uzimaju u obzir mnoge čimbenike prije nego što se odluče za pasminu psa. Ako se ipak i nakon pomnog istraživanja ne možete odlučiti, možda vam astrologija može pomoći u odabiru
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana