Kolumne

Komentari 0

PMF se budućim studentima predstavio genijalnim videom

PMF se budućim studentima predstavio genijalnim videom

Kako nova vremena iziskuju nova rješenja, tako se i Prirodoslovno - matematički fakultet u Zagrebu odlučio budućim i potencijalnim studentima predstaviti svojim prvim promo videom

Ukoliko ste upravo u srednjoškolskim klupama, a naginjete prirodnim znanostima, postoji dobra šansa da ste već razmatrali upis na Prirodoslovno - matematički fakultet u Zagrebu. Ukoliko pak imate i najmanju dvojbu, vjerujemo da ih, nakon što pogledate prvi promo video PMF-a, više nećete imati. 

Kroz punih desetak minuta nekoliko će vam studenata poprilično detaljno predstaviti svaki od sedam Odsjeka PMF-a. 

Glavni akteri videa su studenti Ivan Beno, Jana Gašperov, Luka Cavaliere Lokas, Magdalena Makar, Anna-Maria Križanac, Filip Gott i Luka Kraljević, a svi su oni predstavili sve odsjeke PMF-a: biologiju, fiziku, kemiju, matematiku, geofiziku, geografiju, geologiju. 

Dekanica PMF-a prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija objasnila nam je moto promo spota koji glasi 'studenti za buduće studente', ali i kako su se i zašto uopće odlučili na snimanje prvog promo spota. 

- Prvi promo video spot PMF-a obraća se mladima. Bolje se razumiju vršnjaci s vršnjacima, stoga je svakako zanimljivije i ljepše da studenti predstavljaju svoj fakultet. Između ostaloga, time smo pokazali koliko povjerenje u njih imamo da upravo oni predstave fakultet.

- PMF već jest, ali teži biti još suvremeniji fakultet koji do zainteresirane i opće javnosti želi doprijeti na različite načine te putem različitih medija, između ostaloga i putem digitalnih medija. S obzirom na dosadašnju, veću orijentiranost klasičnim, tj. tradicionalnim načinima komunikacije, smatrali smo da je važno PMF predstaviti multimedijalno, u ovom slučaju slikom i zvukom, tj. videom. Također, to je lijepi način dočaravanja što sve PMF jest te kakve krasne studente imamo, zaključila je dekanica prof. dr. sc. Čižmešija. 

Režiju videa potpisuju Petra Kovačević i Dalibor Pokec.