Obavijesti

Kolumne

Komentari 23

Ovoj gadljivoj političkoj sceni falio je još samo Ivan Vrdoljak

Ovoj gadljivoj političkoj sceni falio je još samo Ivan Vrdoljak
1

Autor najmučnije epizode u povijesti višestranačja, lider opozicije koji je udarao po "Titanik vladi" da bi onda uveo HNS na taj Titanik, a potom se povukao u meditacijsku osamu, vraća se na čelo vladajućeg HNS-a

VIDEO

Kao da ova količina političkog gađenja nije dovoljna, sada nam se vraća Ivan Vrdoljak.

Autor najmučnije epizode u povijesti hrvatskog višestranačja, osoba koja se promovirala u lidera opozicije, udarala po "Titanik vladi" da bi onda uveo HNS na palubu tog Titanika, a onda se formalno povukao u meditacijsku osamu, sada je najavio svoj veliki povratak u politiku.

Tako očekivan, a opet tako gadljiv.

Predsjedništvo HNS-a donijelo je odluku da kandidat za predsjednika stranke (i to zasad jedini) bude Ivan Vrdoljak. On navodno ne bi ulazio u Vladu, već bi samo vodio stranku, ali tko više može vjerovati najavama onih koji su se u razmaku od par tjedana iz rušitelja Vlade preobrazili u glavnog spasitelja te Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stišao strasti

Njegov odlazak sa čela HNS-a dok se ne stišaju strasti, rascijepi stranka i stabiliziraju okolnosti, bio je samog od početka insceniran, kao i mnogo toga što je Vrdoljak činio u karijeri. 

Počevši od uzurpiranja pozicije lidera opozicije.

Sada se Vrdoljak vraća kako bi predvodio stranku vladajuće koalicije.

Ako se HNS do sada svime ovime nije dovoljno osramotio, sada će se Vrdoljakovim povratkom udariti novi čavao u lijes svoje vjerodostojnosti. Možda čak i zadnji čavao.

Mučna atmosfera

No kao takav, povratak Vrdoljaka na čelo stranke koju je rascijepio idealno se uklapa u mučnu atmosferu na političkoj sceni. Premda još uvijek ne može nadmašiti njegova partnera HDZ.

Ono što je ta stranka izvela s paradom oko Agrokora, odgađanjem pa izbjegavanjem Istražnog povjerenstva, imenovanjem ustavnih sudaca, koliko god nije bilo neočekivano, svejedno je bilo mučno.

Vrdoljakov HNS tek je njegov mlađi brat.

Titanikova stabilnost

Jedino treba vidjeti kako će se Vrdoljak dalje uklopiti u stranačku i stabilnost vlade u koju je toliko uložio. Nakon što se mjesecima borio za poziciju šefa oporbe, gurajući Davora Bernardića i SDP u drugi plan, hoće li se sada trgati za poziciju šefa nove vlasti?

Nakon što je javno rušio Zdravka Marića pa onda njegova stranka digla ruku za njegov ostanak u Vladi, hoće li se izboriti za mjesto u toj Vladi?

Ili će dobiti nešto drugo od ove Vlade, neku drugu nagradu od Andreja Plenkovića? Treba se izboriti za to dok još traje.

Jer, teško je više predviđati kakvu će politiku voditi taj HNS koji je nekada podržavao SDP i rušio HDZ, da bi zatim promijenio stranu i sve ono što je nekada bilo, sada pripisao promijenjenim okolnostima.

Uostalom, i sam HDZ je u dva navrata koalirao s Mostom, pa ga preko noći najurio iz Vlade. Tko više Plenkoviću može vjerovati?
Kako god bilo, stvari napokon sjedaju na svoje mjesto. 

Ova politika očito ništa bolje nije ni zaslužila.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang