Obavijesti

Kolumne

Studentski život i zarada često ne idu skupa. Ali, postoji način!

Studentski život i zarada često ne idu skupa. Ali, postoji način!
1

Zašto neke osobe studiraju dva fakulteta u isto vrijeme ili spletom okolnosti oduže studiranje na prosječno sedam godina? Zato što su shvatili da su najljepši dani - studentski dani.

VIDEO

Studentski dani u kojima si se napokon osamostalio, preselio u drugi grad, napokon učiš ono što želiš, izlaziš bez obzira na to koji je dan u tjednu...

Preddiplomski studij nije bio onaj koji sam željela upisati, ali je život u Rijeci nadoknadio privremeno nezadovoljstvo s izvrsnim noćnim životom, koncertima, druženjima na Kontu, prvim studentskim poslovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sa studentskim poslovima došla je nova odgovornost i životni test – jesam li financijski odgovorna?

Slobodniji život donosi prednosti samostalnog donošenja odluka. Priznajem da nisam obožavateljica tipične kupovine i haranja po shopping centrima, ali sad kad napokon živim samostalno volim potrošiti dobar iznos na tetovaže, putovanja i psa, a sve o financijama što sam naučila do sad sam naučila na pogreškama.

Što je najgore što ti se može dogoditi tijekom studentskih dana?

Najgore što ti se može dogoditi tijekom studentskih dana je da desetog u mjesecu nakon plaćene stanarine i režija zalomiš par izlazaka za redom, odlučiš kako je ipak vrijeme za nove tenisice i za dva dana u novčaniku ti je ostalo dovoljno za dva menija u menzi koja nitko ne jede, a pekare ti je već preko glave. Dostava u ovom slučaju zvuči kao čisti luksuz.

Roditelje ne možeš nazvati od srama radi neodgovornosti, honorar od poslića kojeg obavljaš vikendom kasni jer se otvaranje žiro računa odužilo, a nisi imao koga pitati za informacije, i taj poslić nije neka sigurna opcija.

Najgore što ti se može dogoditi tijekom studentskih dana je da si neinformiran, ali studentski život te naučio kako se informirati jer jedan papir u referadi nikad nije samo jedan papir.

I sad si već naučio kako maksimizirati prednosti studentskog života, a minimizirati nedostatke te desetog u mjesecu ne ostaješ bez kune na računu. Čestitam, postao si financijski pismen!

Ti jesi, ali još uvijek ima, i svake godine dolaze novi studenti koji ne znaju kako se koristi iksica, ne znaju da u PBZ-u postoji poseban financijski paket samo za studente i kao ni ti iz prošlosti – ne znaju otvoriti žiro račun i koristiti internet bankarstvo, ne znaju razliku između Visa Inspire i Visa Electron kartice, nisu upoznati sa svim bankarskim uslugama jer im se ne da čitati dosadne letke. Tko uopće danas ima vremena za čitanje letaka!?

Poučen svojim iskustvom sad je red na tebi da svoje znanje preneseš drugima i olakšaš im studentske dane.

POGLEDAJ VIDEO:

A zašto sam se ja odlučila prijaviti na PBZ-ov natječaj? Blog pišem već dvije godine i odlučila sam se okušati u novim izazovima, a to znači – napokon stati ispred kamere. Također, shvaćam da vrijeme prebrzo prolazi, a studentsko razdoblje je najbolji period života stoga ne vidim razlog zašto se ne okušati da postanem novo zaštitno lice, dodatno zaradim, a usput pomognem zbunjenim kolegama studentima.

Znaš kako znam da su studentski dani najbolji dani? Evo me, studiram šestu godinu, i ne – nije medicina.

O autorici: 


Zovem se Andrea Tintor, autorica sam bloga 'Razlivena Tinta' i zaljubljenik sam u knjige, čitanje i pisanje. Volim promatrati svijet i crpiti inspiraciju iz svakodnevnih trenutaka. Osim na blogu pratiti me možete i na Facebooku

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang