Obavijesti

Kvaka24

Znate li da možete osigurati rate kredita u slučaju da u nekom trenu prestanete raditi?

Powered by Croatia Osiguranje

Znate li da možete osigurati rate kredita u slučaju da u nekom trenu prestanete raditi?

Osnovno osiguranje danas ima gotovo svaki poduzetnik, no mnogi iz iskustva znaju kako je dovoljna samo sitnica da se dogodi velika šteta. Raznim ponudama unutar police možete pokriti niz nepredviđenih situacija i tako uštedjeti novac

Od prvog dana kad postanete poduzetnik, izlažete se određenim rizicima. Čak i prije nego što zaposlite prvog djelatnika, vaš posao može biti ugrožen, a jedna parnica ili katastrofalni događaj poput nedavnih potresa dovoljni su da unište vaše poduzeće. No osim zdravstvenih i vremenskih kataklizmi, tekuća 2021. nastavit će postavljati prepreke u kategoriji malih i srednjih poslodavaca i na druge načine. Svijet se mijenja nezaustavljivom brzinom kako bi se prilagodio novoj normalnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, zbog čega se na tržištu redefiniraju načini rada, poslovanja, ali i zaštite tvrtki. Sve je više poduzetnika koji o svojoj kompaniji razmišljaju drugačije i traže nove kanale do kupaca, ali i protekciju ukupnog poslovanja.   

Happy,Professional,Agent,And,Customer,Calculating,Budget,At,Office

Osigurajte imovinu od prekida rada 

Svaka kompanija nešto posjeduje, pa većina poslodavaca sklapa police koje osiguravaju imovinu. No danas je sve više onih koji u ovim nesigurnim vremenima ugovaraju osiguranje od prekida rada jer male štete mogu postati velik trošak, pogotovo ako znače da neko vrijeme ne možete raditi i pokrivati sve tekuće i kreditne obveze. U slučaju da zbog ostvarenja, primjerice, rizika požara ili loma stroja privremeno ne možete poslovati ili proizvoditi, osiguranje od prekida rada može pokriti izgubljenu dobit, što će u konačnici biti financijsko rasterećenje za vašu tvrtku. Ugovaranjem takve ciljane police osiguranja spriječit ćete zaduženja firme i mirno spavati jer mnogi su u ovim teškim vremenima u problemima upravo zato što ne mogu, odnosno ne smiju raditi.   

Firemen,Using,Water,From,Hose,For,Fire,Fighting,At,Firefight

Potresi, požari i poplave postali su dio naše svakodnevice  

Osigurati kompaniju od požara i dopunskih požarnih rizika ili izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi svakako je važno imati na umu kad ugovarate policu osiguranja. U proteklih godinu dana svjedoci smo niza poplava i bujica koje su obilnim kišama i visokim vodostajima rijeka izazvali ogromne štete u mnogim industrijama diljem Hrvatske. Nepovratno su stradali mnogi usjevi, objekti, instalacije, zidovi, namještaj i oprema, a slike plutajućih predmeta zasigurno su mnogima zagorčale život. Tu je i čitav niz posljedica koje su iza sebe ostavili potresi i čija se šteta još zbraja. Rizici koji nastaju vremenskim nepogodama najveći su jer se ne mogu predvidjeti, pa jedino što možete učiniti za zaštitu svog poslovanja su dobro i pametno ugovorene police koje će vam u velikoj mjeri biti financijski benefit.   

Loading,Cargo,On,The,Plane,In,Airport,,View,Through,Window

Roba se najčešće ošteti u prijevozu  

Online naručivanje u proteklih godinu dana znatno je poraslo u cijelom svijetu, no ne stigne svaka roba sigurno do svoga kupca. Naručeni predmeti krajnjem kupcu znaju na adresu doći oštećeni, baš kao i roba koja se šalje od proizvođača do distributera. Iako se prilikom isporuke u kopnenom ili zračnom prijevozu proizvod maksimalno zaštiti od loma, transport ipak ne možete kontrolirati tijekom cijelog njegovog putovanja. Roba se često pretovara u razna prijevozna sredstva, pa tako sanduci stradaju tijekom utovara s tegljača na brod ili prilikom iskrcaja iz carga aviona. Roba se može također izgubiti ili ukrasti tijekom putovanja, što malom ili srednjem poduzetniku znatno otežava daljnje poslovanje. Police osiguranja ugovorene u tu svrhu znatno će vam olakšati takve situacije.   

Ima rješenja i kad ne možete više platiti ratu kredita  

Teškoće s otplaćivanjem kreditnih rata iskusili su u posljednjih godinu dana mnogi mali i srednji poslodavci, posebno u sektorima turizma, prijevoza i usluga, koji su najjače pogođeni epidemiološkim mjerama. No otplate rata financijskog zaduženja nisu uvjetovane samo novonastalom pandemijom, zaostaci u isplatnim obvezama posljedica su i drugih faktora u svijetu poslovanja, a svima je dobro poznato da banke ne čekaju svoje mjesečne uplate. Prilikom ugovaranja police osiguranja svakako razmislite i o stavci u kojoj biste se zaštitili od bankovnih ovrha ako niste u mogućnosti plaćati ratu. Osiguravajuće kuće na tržištu nude mnoge opcije, a neke od njih, poput Croatia osiguranja, idu toliko daleko da će vam u svojoj Poduzetnik PROtekt polici ponuditi osiguranje od kredita bez obzira na to u kojoj ste ga banci podignuli te u slučaju privremene ili opće nesposobnosti za rad.  

Boss,Defending,His,Team,With,A,Gesture,Of,Protection.,Life

Odgovornost često nije na vama, ali ćete za nju platiti  

Jedna od najčešće izgovorenih rečenica u životu pojedinca je ona kad kažemo: "Ali nisam namjerno". Često će ona biti i točna, no dok ćete se kao pojedinac još i izvući s pretpostavkom da zaista niste mislili napraviti štetu, u slučaju tvrtke to će ići teže. Odgovorno poslovanje uključuje i snošenje odgovornosti za štetu koju nenamjerno prouzročite drugima, a u tom slučaju svakako je mudro imati policu osiguranja koja štiti vaše poslovanje od javne i profesionalne odgovornosti.  Ovakvom policom možete se osigurati od odgovornosti za štete prema vlastitim djelatnicima, ali i prema društvu, okolini i proizvodima. Osiguranje ne može spriječiti katastrofu, ali može znatno ublažiti posljedice koje mogu biti kobne za poslovanje.

Powered by Croatia Osiguranje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Stručnjaci složni: 'Isplati se ulagati u intelektualno vlasništvo i njegovu zaštitu'
KVAKA24: BUDITE EUSMART

Stručnjaci složni: 'Isplati se ulagati u intelektualno vlasništvo i njegovu zaštitu'

Na radionici pod nazivom 'Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo' stručnjaci, ali i mali te srednji poduzetnici, složili su se u jednome - ulaganje u intelektualno vlasništvo i njegovu zaštitu uvijek se isplati

Majstori ljepote čekaju vas na Velesajmu, a mi poklanjamo 4 ulaznice najbržima!
PRIJAVITE SE

Majstori ljepote čekaju vas na Velesajmu, a mi poklanjamo 4 ulaznice najbržima!

Od 8. do 10. ožujka, na Zagrebačkom Velesajmu održat će se stručno događanje 'Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a', a mi vodimo četiri najbrža čitatelja i čitateljice na ovaj spektakl ljepote
Prijavite se na besplatni tečaj i kroz tri poglavlja upoznajte osnove budućih tehnologija
za mala i srednja poduzeća

Prijavite se na besplatni tečaj i kroz tri poglavlja upoznajte osnove budućih tehnologija

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju organizira Launch event u sklopu kojih će se održati uvodna prezentacija o projektu Digital Master, panel na temu "Kako tehnologija ulazi u mala i srednja poduzeća” i networking