Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

14 godina boli: Ostavili su joj iglu od epiduralne u kralježnici

Amy Bright trpjela je bol zbog nepažnje doktora koji su joj prije 14 godina u kralježnici ostavili dio epiduralne igle. Danas je samo pitanje vremena kad će ostati paralizirana, izvadila iglu ili ne

VIDEO

Rodila je svoje šesto i najmlađe dijete, Jacoba, carskim rezom u bolnici u Jacksonvilleu, na Floridi, 2003. godine. Amy Bright (41) od onda je trpjela strašne bolove, a tek je nedavno saznala da je to zbog toga jer su joj liječnici ostavili dio epiduralne igle u kralježnici.

- Svaki put kad hodam, okrećem se, saginjem ili okrećem u snu, taj komadić igle se pomiče unutar moje kralježnice,14 godina se na mojoj kralježnici oštećuje tkivo svakim mojim pomakom - ispričala je Bright za američki magazin People.

Dva mjeseca nakon poroda počela je proživljavati jaku bol u leđima koja je trajala sve do prošle godine kada je odlučila otići na rendgen kojim je otkriven 3 centimetra dug dio igle zabijen u njezinu kralježnicu.

Tijekom godina, Bright je išla brojnim doktorima koji su joj davali tablete protiv bolova, tablete za opuštanje mišića i druge lijekove kako bi se lakše nosila s boli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osjećam kao da mi niz leđa teče lava. S vremena na vrijeme bol kao da prostruji niz cijelu lijevu nogu - ispričala je Bright i dodala:

- Navodno, igla je pukla prilikom vađenja epiduralne nakon poroda prije 14 godina te je uzrokovala veliko oštećenje živaca zbog kojeg danas ima ograničenu upotrebu lijeve noge i stopala. Bila sam u potpunom šoku kad sam saznala što je uzrok mojih bolova.

Bright i njezin odvjetnik smatraju da je bolnica bila svjesna ove greške i da ništa nisu po tom pitanju napravili. Brzom reakcijom moglo se potpuno izbjeći oštećivanje živaca. Ako se sad odluči izvaditi iglu iz kralježnice postoji opasnost da će ostati potpuno paralizirana, a isti rezultat će biti i ako se odluči ostaviti iglu u kralježnici.

Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak
Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak

Bright je petnaesta osoba koja tuži bolnicu od 2005. godine. Dosad je najmanje tri tuženika dobilo odštetu od barem šest milijuna kuna. 

- Kad smo poslali upit bolnici nismo dobili nikakav odgovor. Epiduralne igle su duge između 9 i 10 centimetara i imaju specifičan vrh koji se nakon vađenje igle treba pregledati kako bi se ustanovilo da je igla u potpunosti izvučena iz pacijenta. Naši stručnjaci su potvrdili da je bolnica trebala znati da igla nije u potpunosti izvučena, budući da su nedostajali sigurnosni vrh i 3 centimetra igle - objašnjava Amyn odvjetnik Sean Cronin.

Mislio da ima 'pivski trbuh', a 10 godina mu je rastao tumor
Mislio da ima 'pivski trbuh', a 10 godina mu je rastao  tumor

Bright i Cronin su protiv bolnice podigli tužbu za prijevaru i zloupotrebu moći.

 

Pročitajte još i ovo! Ovo su najbizarniji fetiši koje ljudi imaju. Da ne povjerujete! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Evo zašto je važno ostaviti čep na plastičnoj boci prije reciklaže
TKO BI REKAO

Evo zašto je važno ostaviti čep na plastičnoj boci prije reciklaže

Nakon što popijete posljednji gutljaj omiljenog soka iz boce, obavezno vratite čep nazad prije nego što je bacite u kantu za recikliranje. Nemojte vjerovati mitu da se čep baca

Veliki tjedni horoskop: Rak se mora paziti viroza, a Djevice napokon ulaze u bolje razdoblje
od 21. do 27. travnja

Veliki tjedni horoskop: Rak se mora paziti viroza, a Djevice napokon ulaze u bolje razdoblje

Jarci će uspješno otkloniti zdravstvene tegobe, a slobodni Vodenjaci bi nekog zanimljivog mogli upoznati u društvu, na izletu ili kakvom okupljanju te putovanju
Jeste li spremni za novi kviz? Probajte nadmašiti sami sebe i ovaj put riješite sve točno!
NEDJELJNA ZABAVA

Jeste li spremni za novi kviz? Probajte nadmašiti sami sebe i ovaj put riješite sve točno!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...