Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

14 godina boli: Ostavili su joj iglu od epiduralne u kralježnici

Amy Bright trpjela je bol zbog nepažnje doktora koji su joj prije 14 godina u kralježnici ostavili dio epiduralne igle. Danas je samo pitanje vremena kad će ostati paralizirana, izvadila iglu ili ne

VIDEO

Rodila je svoje šesto i najmlađe dijete, Jacoba, carskim rezom u bolnici u Jacksonvilleu, na Floridi, 2003. godine. Amy Bright (41) od onda je trpjela strašne bolove, a tek je nedavno saznala da je to zbog toga jer su joj liječnici ostavili dio epiduralne igle u kralježnici.

- Svaki put kad hodam, okrećem se, saginjem ili okrećem u snu, taj komadić igle se pomiče unutar moje kralježnice,14 godina se na mojoj kralježnici oštećuje tkivo svakim mojim pomakom - ispričala je Bright za američki magazin People.

Dva mjeseca nakon poroda počela je proživljavati jaku bol u leđima koja je trajala sve do prošle godine kada je odlučila otići na rendgen kojim je otkriven 3 centimetra dug dio igle zabijen u njezinu kralježnicu.

Tijekom godina, Bright je išla brojnim doktorima koji su joj davali tablete protiv bolova, tablete za opuštanje mišića i druge lijekove kako bi se lakše nosila s boli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osjećam kao da mi niz leđa teče lava. S vremena na vrijeme bol kao da prostruji niz cijelu lijevu nogu - ispričala je Bright i dodala:

- Navodno, igla je pukla prilikom vađenja epiduralne nakon poroda prije 14 godina te je uzrokovala veliko oštećenje živaca zbog kojeg danas ima ograničenu upotrebu lijeve noge i stopala. Bila sam u potpunom šoku kad sam saznala što je uzrok mojih bolova.

Bright i njezin odvjetnik smatraju da je bolnica bila svjesna ove greške i da ništa nisu po tom pitanju napravili. Brzom reakcijom moglo se potpuno izbjeći oštećivanje živaca. Ako se sad odluči izvaditi iglu iz kralježnice postoji opasnost da će ostati potpuno paralizirana, a isti rezultat će biti i ako se odluči ostaviti iglu u kralježnici.

Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak
Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak

Bright je petnaesta osoba koja tuži bolnicu od 2005. godine. Dosad je najmanje tri tuženika dobilo odštetu od barem šest milijuna kuna. 

- Kad smo poslali upit bolnici nismo dobili nikakav odgovor. Epiduralne igle su duge između 9 i 10 centimetara i imaju specifičan vrh koji se nakon vađenje igle treba pregledati kako bi se ustanovilo da je igla u potpunosti izvučena iz pacijenta. Naši stručnjaci su potvrdili da je bolnica trebala znati da igla nije u potpunosti izvučena, budući da su nedostajali sigurnosni vrh i 3 centimetra igle - objašnjava Amyn odvjetnik Sean Cronin.

Mislio da ima 'pivski trbuh', a 10 godina mu je rastao tumor
Mislio da ima 'pivski trbuh', a 10 godina mu je rastao  tumor

Bright i Cronin su protiv bolnice podigli tužbu za prijevaru i zloupotrebu moći.

 

Pročitajte još i ovo! Ovo su najbizarniji fetiši koje ljudi imaju. Da ne povjerujete! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje