Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

19 vrsti cvijeća i povrća koje za rast trebaju samo čašu vode

19 vrsti cvijeća i povrća koje za rast trebaju samo čašu vode

BRZI UZGOJ Kako biste uzgojili sukulente i kaktuse, potrebno vam je malo vode i kamenčića, dok vam je za kineski kupus dovoljan samo donji dio biljke potopljen u plitkoj posudi vode

VIDEO

Neke biljke toliko su zahvalne za uzgoj da ih je gotovo nemoguće zanemariti. U čaši vode možete sami uzgojiti neko povrće, ali i cvijeće.

Češnjak

Položite li glavice češnjaka u čašu s malo vode, zeleni će izdanci nakon nekog vremena početi rasti. Oni su jestivi i možete ih dodati u salate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kineski kupus

chinese cabbage

Možete uzgojiti nove listove kineskog kupusa od njegovog donjeg dijela. Stavite ga u plitku zdjelu vode i promatrajte kako novi listovi rastu.

Mladi luk

Thinkstock

Sve što trebate učiniti je staviti luk u čašu vode.

Mrkva

Pixsell

Gornji dijelovi mrkve (sa listovima) položeni u plitku posudu s vodom ubrzo će početi stvarati nove listiće koji su također jestivi. Možete ih dodati salatama ili ih pomiješati s medom.

Poriluk

Kako biste si osigurali zalihu poriluka, stavite u vodu izdanke duge oko pet centimetara.

Menta

Ova biljka vrlo je jednostavna za uzgajanje, a odličan je dodatak za čaj, kreme za kolače i različite umake. Korijenje mente potrebno je uroniti u čašu vodu i gledati kako raste.

Bosiljak

Bosiljak ne morate kupovati u trgovinama. Lako ga možete uzgojiti u čaši vode, na isti način kao i mentu.

Ružmarin

Želite li da vam kuhinja miriši po ružmarinu, nekoliko njegovih grančica stavite u vodu. Uskoro će se početi pojavljivati mali korijenčići, a kad značajno narastu, presadite biljku u dobro isušeno tlo.

Tulipan

Tulipane ne morate imati samo u vrtu. U dublju vazu ulijte malu količinu vode i unutra položite lukovice tulipana. Nakon nekog vremena tulipani će procvjetati.

Vodeni zumbul

Ova biljka lako će rasti bez tla i imati lijepe i delikatne cvjetove. Možete ga staviti i u akvarij.

Zumbul

Lukovice zumbula položite u vazu napunjenu malim kamenjem i vodom. Osigurajte im dovoljnu količinu svjetlosti kako biste pospješili njihov rast.

Amarilis

Ni amarilis ne zahtijeva zemlju za rast. Sve što trebate je vaza, voda i kamenje koje će držati lukovicu stabilnom.

Papirus

Ova biljka izgleda kao tanka i krhka palma. Za rast joj ne treba zemlja, samo voda. Najbolje ju je staviti u visoku vazu i održavati stalnu razinu vode.

Svjetlovodna trava

Naziv je dobila po svom lišću koje podsjeća na žicu koja provodi svjetlost. Lako je možete uzgojiti u čaši vode, a izgledat će odlično u vazi. Ako joj dno omotate malom plastičnom cijevčicom, izgledat će kao minijaturna palma.

Bambus

Ima više vrsta bambusa koje možete uzgojiti u svom domu. Dosta brzo raste, a za to će mu biti potrebna samo visoka vaza i voda.

Epipremnum aureum

Ova kućna biljka obično raste u teglama sa zemljom, ali može rasti i u vodi. Poznata je i pod nazivom Vražji bršljan jer ga se gotovo nemoguće riješiti, a zelenu će boju imati čak i ako se čuva na mračnom mjestu, zbog čega se koristi kao ukras.

Kineski zimzelen (Aglaonema)

Iako nije vodena biljka, kineski se zimzelen može uzgojiti i u vodi, no sporije će rasti.

Sukulenti i kaktusi

Ove kućne biljke veoma su popularne jer ne zahtijevaju puno zalijevanja ni velike tegle kako bi rasle. Posadite ih u malu posudu s rupicama na dnu. Dodajte sitne kamenčiće pa položite manju posudu s biljkom u veću u koju ste dodali malo vode.

Tillandsia

Ova egzotična biljka može rasti bez zemlje, a preživjet će i bez vode. Vlažan zrak dovoljan joj je za rast, ali povremeno je možete 'razmaziti' s malo vode.

NEMOJTE DATI DA VAS UNIŠTE: Ove osobine otkrivaju svaku toksičnu osobu u vašem životu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru