Obavijesti

Lifestyle

Komentari 277

5 stvari koje kum treba znati: Trijezan i na "visini" zadatka

5 stvari koje kum treba znati: Trijezan i na "visini" zadatka
2

Gospodar vjenčanja: Kum je istovremeno posrednik između obitelji mladenaca, glavni zabavljač, organizator momačke i onaj koji svojim stavom daje raspoloženje

VIDEO

Biti vjenčani kum je velika čast ali i velik zadatak. Od samih financija do brojnih stvari koje vjenčani kum treba držati "pod kontrolom", donosimo vodič za buduće kumove kojima će impresionirati sve uzvanike i par mladenaca, poput unajmljenog kuma u aktualnoj hit komediji Gospodar vjenčanja.

1. Momačka večer

Momačka večer svakako je najvažniji posao svakoga vjenčanog kuma. Osim same organizacije i brige da svi budu dobro 'podmazani' , morate se pobrinuti da mladoženja u brak bude otpraćen u stilu, a to gotovo uvijek završava nekim oblikom alkoholizirane golotinje, pjevanjem hitova iz kategorije "što istočnije, tim bolje" i mamurlukom sljedećeg dana od  minimalno 10 sati.

Pogledajte isječak iz filma Gospodar vjenčanja s prikazom "savršenog" kuma:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

2. Svečani govor

Mladoženja vas sigurno nije sasvim slučajno odabrao za kuma – to znači da ste ili najbolji prijatelji ili se znate toliko dugo i dobro da u vas ima apsolutno povjerenje. Govor treba biti odrješit, jednostavan, obaveznom emotivnom notom s kojom će se svi poistovjetiti i umjerenom dozom humora. No ne trebaju baš svi članovi mladoženjine i mladenkine obitelji znati u kakvim sve seksualnim igricama budući vjenčani par uživa i po čijem se tijelu prosipa vosak.

3. Alkoholna apstinencija

Na dan vjenčanja i vi kao kum bit ćete nervozni. Kaže se da je savršen lijek protiv nervoze sedam čaša šampanjca i tri rum-kole. Ipak, savjetujemo da ga na dan vjenčanja ne isprobavate, već da se opustite, uživate, ali da ne konzumirate pretjerano alkohol. U protivnom može se dogoditi da vaš govor ne bude govor, već fufljanje razumljivo samo debelom rođaku za dvanaestim stolom koji je već na šestoj pivi. Između ostaloga vaš zadatak je da budete posljednji čovjek koji je ostao na nogama nakon vjenčanja i da se pobrinete da i posljednji gost sjedne u taksi i odveze se kući.

Continental film

4. Posredništvo

Vjerojatno najnezahvalniji zadatak svakog vjenčanog kuma posredništvo je između dvije obitelji čiji se sin odnosno kćerka međusobno žene. Ovo je nepotrebno u situacijama ako su se obitelji već upoznale i dobro se slažu, ali stvari nisu uvijek tako jednostavne, a kada se dogodi situacija u kojoj mladenkin otac baš i ne ljubi previše mladoženjinu majku, tu nastupate vi kao posrednik dviju strana. Ovo postaje vrlo zanimljivo u slučaju dijeljenja troškova za vjenčanje.

5. Budite ponosni

Biti kumom vjerojatno je najveća počast koju vam vaš najbolji prijatelj može pružiti. Sjećate se dok u osnovnoj ili srednjoj školi nikada niste bili među prvima koje su vaši prijatelji birali za svoju nogometnu ekipu? Eh, pa ovom časti vam se sve to vraća – i to dvostruko. Veliki je kompliment biti izabran za kuma, to je kao da ste VIP gost. Nema sumnje da je uloga kuma na modernim vjenčanjima ogromna i zahtjevna, ali se istovremeno radi i o velikoj privilegiji. Kada mladoženja izabere svog kuma, on time daje do znanja da je izabrao jednu osobu koja će sjediti pokraj njega i biti uz njega najvažnijeg dana njegovog života.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara