Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

5 znakova da ne možete uspjeti jer ste potpuno nekompatibilni

5 znakova da ne možete uspjeti jer ste potpuno nekompatibilni
1

Koliko god nam se netko sviđao, ponekad odnos s tim partnerom nije moguć na duge staze. Razlozi zbog kojih on puca ukorijenjeni su u elementarnim uvjerenjima ili poštivanju druge strane

VIDEO

Ponekad ljubav nije dovoljna. potrebno je međusobno poštovanje, briga i zajedničke stvari koje će par uvijek vezati. Ako te dodirne točke izostanu, kao što su zajednički ciljevi, mišljenja ili uvjerenja, veza će lagano ići prema svom kraju.

Ovo je 5 najčešćih znakova da nećete uspjeti:

1. Ne vjerujete u iste stvari

Jako teško je biti u vezi s nekim tko ima potpuno drugačija uvjerenja, očekivanja od života ili ciljeve od vas.  Naravno da su kompromis i prilagođavanje mogući, ali pitanje je u kojoj mjeri je to moguće održavati da bi oba partnera bila zadovoljna.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
themoviedb.org

Želite li brak, djecu, odgajati ih u vjerskom okruženju ili potpuno suprotno? Želite li karijeru ili obiteljski život? Ako se u tome razlikujete i ne želite isto, zajednička budućnost je vrlo teška i gotovo neostvariva.

Razlike kao što su podrške različitim političkim strankama pa čak i različita religijska opredijeljenost nisu "deal breaker". Ako su ljudi dovoljno zreli, naći će način da poštuju uvjerenje svog partnera bez obzira što ne misle isto. 

2. Shvaća vas zdravo za gotovo

Gledate filmove koje je izabrao vaš partner, jedete hranu koju on voli jesti, oblačite djecu u odjeću za koju znate da će mu se svidjeti. A on kao da nije ni svjestan toga. On jednostavno sve to uzima kao da tako i treba biti i kao da se to podrazumijeva. 

U većini slučajeva, u njegovoj glavi to tako i treba biti - on je "upravitelj" u kući, a žena je "operativac". Pri tom žena osjeća da su njezine želje, mišljenja i osjećaji nebitni, a ako ih vokalizira, često dobiva odgovor da dramatizira. 

To može trajati neko vrijeme, ali u nekom trenutku partneru, kojeg se shvaća zdravo za gotovo, to će dozlogrditi i željet će minimum svog dostojanstva, a to je poštovanje.

3. Manjak ili nepostojanje poštovanja

Manjak ili nepostojanje poštovanja među partnerima se može manifestirati na mnogo načina, a jedan od njih je i statičnost veze. Ako već godinama hodate, a vaš partner bježi od razgovora o sljedećem koraku, vrlo vjerojatno mu je to što s vama provodi vikende ili se vidi par puta tjedno dovoljno i ne želi više.

Ali, isto tako, može se odrazit i na puno gore načine kao što je emotivno ili verbalno zlostavljanje, ili pasivno-agresivni nastup. Sva tri nabrojena ponašanja mogu biti suptilna tako da ih je ponekad jako teško prepoznati ili razlučiti. Katkad je zlostavljanje direktno i agresivno, i na taj način vas partner zapravo kontrolira. U tim slučajevima nema natrag - takva veza je osuđena na propast.

4. Partneru nije stalo do vaših potreba

Sve što radite - radite jer to njemu tako odgovara. On očekuje da ćete vi željeti iste stvari koje on/a želi i uzima, a rijetko daje. On očekuje da ćete napraviti sve što možete kako biste njemu olakšali život.

Fotolia

A što je s vašim potrebama? Kad vas je zadnji put pitao kako ste proveli dan ili se ponudio otići u trgovinu i kupiti namirnice koje vam trebaju? Ne možete li se zadnjeg puta kad je vaš partner uzeo u obzir vaše želje i potrebe - on nije za vas. 

5. Uzima, a ništa ne pruža

Od prvog dana ste se brinuli za njegove ili njezine potrebe, osjećaje, trudili se biti oslonac i pružali pomoć kad je potrebna, čak i kad je nitko nije tražio. Ali onda, kad ste vi nešto zatrebali - to niste dobili. 

Dreamstime

Da, vaš partner lako uzima, ali ne daje ništa zauzvrat. Ali, nije krivica samo na njemu, ovdje je krivica obostrana. Ako od prvog dana svog partnera tretirate kao dijete, velika je šansa da vas gleda kao novu mamu. Takav odnos teško da može poživjeti, piše Pop Sugar. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom