Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Advent u Fužinama: Zimski vrt djeda Božićnjaka i vilenjaka s klizalištem apsolutni je hit

Advent u Fužinama: Zimski vrt djeda Božićnjaka i vilenjaka s klizalištem apsolutni je hit

Svi blagdanski putevi ove godine, vode na Advent u Fužinama, a posjetitelje niz atraktivnih sadržaja, a s nestrpljenjem se očekuje subota, 9. prosinca kada će se održati koncert Opće Opasnosti

VIDEO

Zimski vrt djeda Božićnjaka i vilenjaka s klizalištem apsolutni je hit za igru i druženje jer će najmlađi posjetitelji uživati i u čak dvadesetak različitih kreativnih, eko, art, craft i plesnih radionica koje provode stručni animatori. U subotu su na rasporedu, između ostalih, božićna predstava djece Osnovne škole Ivanke Trohar, Christmas Nature Hunt - Božićna potraga u prirodi, radionica dječji poduzetnički inkubator gdje će djeca učiti kako nastaje proizvod od ideje do finalne prezentacije. Izrađivat će se prigodni dekorativni proizvodi i sadit će se pšenica, kažu u Općini Fužine.

Jingle & Mingle corner je, kažu, rezerviran za odrasle, a u subotu je na rasporedu koncert Opće Opasnosti već od 18 sati, stoga je savjet topla obuća i odjeća jer najavljuje se dopuna snježnog pokrivača što će koncert rock glazbenih lavova učiniti neponovljivim.

- Gastro corner sa slanim delicijama vode ekipa iz Grill Spota koji su i u stalnom ljetnom postavu na jezeru Lepenica u Fužinama te chef Davor Capan iz Kostrene, koji dugi niz godina kali mlade kuharske talente. Kuhane ili pečen kobasice, Pulled Pork (sporo pečena pikantna svinjetina u BBQ umaku sa Coleslaw salatom u pecivu), Chicken nuggets, Cezar sendvič, Classic hot-dog sendvič sa raznim umacima, Pizza fritta, Crepes rolls ferrero (punjene pohane palačinke nadjevene kremom od lješnjaka), Crepes rolls rafaelo (punjene pohane palačinke nadjevene kremom od kokosa), Crepes rolls vanilla apple (punjene palačinke nadjevene vanilijom i jabukom) neodoljivo mame okusima i mirisima. Uz pripremljene delicije uživat će se i u kuhanom teraninu i vinu, rum punč, toplim čajevima, i dr. - opisali su što sve tamo možete kušati.

- Domaći OPG-ovi upotpunit će ovu subotnju čaroliju, a u nedjelju su na rasporedu nastupi grupe Gorani i DJ-a koji će miksati poznate hitove. Nedjelja će kulminirati s tradicionalnim, božićnim koncertom Zbora Vrelo, vjernim promicateljem tradicije zborskog pjevanja ovog kraja, koji se održava s početkom u 18 h u Domu kulture Fužine. Po fotografijama, općina Fužine, uz svoj idilični krajobraz skriva niz atraktivnih foto punktova, a zasigurno je jedan takav punkt i Šuma vilenjaka gdje ćete moći zastati na svakom koraku i uživati u revitalizirajućoj i krajnje romantičnoj večernjoj šetnji - dodaju u Općini Fužine.

- Ne zaboravite rezervirati smještaj tijekom ovih blagdana u općini Fužine jer bogat adventski program veliki je mamac, a poznato je da će i ove godine kultni Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne koji se održava više od tri desetljeća, zadnjeg dana u kalendarskoj godini privući brojne domaće i strane posjetitelje. Atrakcija ove godine, uz nastupe grupa Vigor i Insula, bit će i javljanje Djeda Božićnjaka iz Laponije koji će poželjeti svima uspješnu i sretnu Novu godinu što je zapravo jedinstveno događanje koje se još nije organiziralo na ovim prostorima - napomenuli su.

Kažu da u programu Adventa posjetitelje očekuju koncerti SuperCover Banda, Infinity banda i božićni koncert Puhačkog orkestra Fužine, glazbenog fenomena ovog kraja koji se održavaju u vrijeme Adventa.

- Stjepan Lach će nastupati nakon Božića, a s koncertom Damira Kedže svečano će se zatvoriti blagdansko druženje u siječnju. Još nam organizatori skrivaju detalje programa i drže nas u neizvjesnosti, no pouzdano znamo da će se održati i tradicionalna Šetnja pod bakljama uz labuđe jezero Bajer, praćena harmonikašima, Adventski koncert u špilji Vrelo, Gin tonic & Red lips radionica šminkanja i, naravno, Dječji doček 31. prosinca - spomenuli su.

PROGRAM ZA VIKEND:

Subota, 9. 12., 12 h–21:00 h

10:30 – 13:00 h Adventski izlet uz panoramsku vožnju, obilazak etno zbirke i degustaciju proizvoda lokalnih OPG-ova

Jingle & Mingle corner

Lokacija: centar Fužina igralište pod branom

12 h Nastup DJ-a i zagrijavanje uz poznate hitove

Gastro corner

15-17 h Zelena tržnica - ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova

18:00 h koncert grupe Opća Opasnost

Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka

Šuma vilenjaka/Klizalište

Lokacija: Povijesni park Gorica

13,30 h Božićna predstava OŠ Ivanke Trohar

14 h Christmas Nature Hunt - Božićna potraga u prirodi

15 h Dječji poduzetnički inkubator (od ideje do finalne prezentacije: kreativna radionica izrade dekorativnih proizvoda i sadnja pšenice koja će kulminirati prezentacijom radova)

17 h Disco za djecu

Nedjelja, 10. 12., 11 h–19:00 h

Jingle & Mingle corner

Lokacija: centar Fužina igralište pod branom

11:30 h Paljenje 2. Adventske svijeće

Glazba: Grupa Gorani i DJ

Gastro corner

18 h Božićni koncert Zbora Vrelo u Domu kulture Fužine

Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka

Šuma vilenjaka/Klizalište

Lokacija: Povijesni park Gorica

14:00 h Eco Kids - izrada božićne kućice za ptice

15:00 h Izrada mini božićnih maski

16:00 h Klizanje s vilenjacima i Djedom Božićnjakom

17:00 h Disco za djecu

NAPOMENA: Klizalište je otvoreno vikendom od 12 h do 19 h, a radnim danima od 16 h do 20 h.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač