Lifestyle

Komentari 1

Advent u pitoresknom Asizu sve osvaja šarmom i običajima

Advent u pitoresknom Asizu sve osvaja šarmom i običajima

U rodni grad sv. Franje Asiškog 10. prosinca dolaze Djed i Baka Mraz, pričaju priče djeci i dijele poklone, no ovaj gradić srca osvaja pjesmom i božićnim običajima i

Ako ste se našli u Asizu osvrnite se oko sebe da ne propustite Djeda i Baku Mraz u kočiji koju vuče magarac. Na tamošnjem glavnom trgu Baka Mraz djeci priča priče, a Djed raznosi poklone. Dok vaša djeca uživaju uz najpopularniji bračni par, vi možete kupiti poklone za svoje najmilije u Božićnoj štalici koja je postavljena baš za tu priliku. No, pazite - Djed i Braka Mraz u gradu su samo od 10. do 12. prosinca. Na svakom koraku na prekrasnim ulicama Asiza dočekat će vas brojne kolijevke, velike i male, šarene i jednobojne koje pričaju priču u malom Isusu. 

Ovu tradiciju proslave Božića pokrenuo je sv. Franjo, osnivač reda franjevaca koji je rođen u Assisiju. Njemu možete zahvaliti na tradiciji pjevanja božićnih pjesama, pa ako želite možete se pridružiti pjevačima i zborovima na trgu. Polnoćku se preporuča dočekati u crkvi u bazilici sv. Franje Asiškog gdje možete sudjelovati u velikoj procesiji sa svijećama te svjedočiti predstavi o rođenju Isusa. Ovaj prikaz možete vidjeti u svim crkvama i trgovima diljem Assisija.

Mještanima se možete pridružiti i na velikom krijesu povodom Bezgrešnog začeća djevice Marije ispred bazilike Santa Maria degli Angeli. Djeca tom prigodom dobivaju odjeću na poklon kao simbol dobrih želja da ostanu zdravi tijekom zime. Božićni sajam počinje 2. prosinca, a otvoren je do 6. siječnja. Blagdan Bezgrešnog začeća traje od 7. do 8. prosinca, a u večernjim satima možete uživati uz krijes. 

Šoping u Assisiju

Najčitaniji članci