Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
62 komentara

Advent u Zagrebu pun je novih iznenađenja: Film, koncerti...

Novosti su: 'Advent u Maksimiru', zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, 'Advent Stara Tkalča', gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i 'Filmski Advent' u kinu Europa

Video: 24sata Video
62 komentara

Sa samim početkom prosinca u Zagrebu počinje božićna čarolija koju mnogi ne mogu dočekati. Od 1. prosinca zavladat će pravi blagdanski duh obogaćen mirisom kuhanog vina i medenjaka. Donosimo vam raspored i lokacije događanja tako da već sad pomalo krenete s planiranjem, a ima i nekih noviteta.

POGLEDAJTE VIDEO:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zagreb Advent (@adventinzagreb) on

 

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld najavila je da su, uz uobičajena događanja i lokacije, pripremili niz novih programa. Kao nova lokacija predstavit će se 'Advent u Maksimiru', zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, a bit će tu i 'Advent Stara Tkalča', gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novost je i 'Filmski Advent' u kinu Europa (Advent u prolazu sestara Baković) gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

Foto: Advent u Zagrebu
 

Poseban naglasak stavljen je na kulturna događanja, tako da će se tijekom Adventa održati osam različitih festivala, s naglaskom na klasičnu glazbu, te niz prigodnih izložbi.

- Kao osnovni motiv uzeli smo priče i bajke Ivane Brlić Mažuranić, upravo s njezinim bajkama otvorit ćemo ledeni park na Zrinjevcu, a i većina lokacija imat će neke od elemenata njezinih bajki - rekla je Bienenfeld. Napomenula je kako će organizatori pokušati 'smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje', zato su osmislili niz kulturnih i glazbenih festivala u crkvama, kulturnim institucijama i otvorenim prostorima. Kroz klasičnu glazbu vratit ćemo, kaže, duh i ljepotu božićnog vremena.

Na Adventu će ove godine biti manje ugostiteljskih i suvenirskih kućica, a promovirat će se ideje održivog turizma kroz veće korištenje recikliranih proizvoda.

Tijekom Adventa u Zagrebu bit će osam festivala - Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, Koncerti u crkvi sv. Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagrebu i Božić s klincima.

Foto: Advent u Zagrebu

Nove lokacije:

Advent u prolazu sestara Baković 

Organizator je to opisao ovako: 'Zalutajte u stari filmski studio, gdje ćete se osjećati kao glavni glumac na setu snimanja božićnog filma, dok će se u kinu Europa prikazivati božićni filmovi za sve uzraste.

Advent u Maksimiru

'Zagrlite dragu osobu dok prolazite kroz bajkoviti prolaz koji spaja Gajevu i Prašku. Isprepletene bijele grane prošarane su led-lampicama, koje pokazuju put prema raskoši drugih atrakcija.'

Advent Stara Tkalča

'Upoznajte stari Zagreb i doživite duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola i stare zagrebačke ulice. Uz radionice starih obrta i zvukove starih zagrebačkih šansona u trenutku ćete postati dio prošlosti starog Zagreba i svoju posebnu fotografiju poslati u svijet.'

Foto: Pixsell

Lokacije i događanja koje ste upoznali ranijih godina:

 • Žive božićne jaslice jaslice ispred Zagrebačke katedrale.
 • Muzej vlakića - Backo Mini Express - najveća maketa željeznice jugoistočne Europe u Gundulićevoj 4.
 • Ledeni park na Zrinjevcu - najveće klizalište u ovom dijelu Europe.
 • Fuliranje na Strossmayerovom trgu.
 • Advent na Zrinjevcu.
 • Advent na Europskom trgu.
 • Božićna bajka na Trg bana Jelačića.
 • Advent u tunelu Grič.
 • Advent na Strossu + Vranyczanyjeva poljana.
 • Advent u Klovićevim dvorima.
 • Advent u Marićevom prolazu.
 • Advent na Prekrižju, Pantovčak 241 - besplatno razgledavanje unutrašnjosti i imanja predsjedničke vile.

Sve detalje Adventa u Zagrebu pronaći ćete OVDJE

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message