Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Aladin nas uči biti vjeran sebi, a Pinokio da slušamo instinkt

Aladin nas uči biti vjeran sebi, a Pinokio da slušamo instinkt
1

Slonić Dumbo odlična je priča koja pokazuje kako svoje nedostatke pretvoriti u vrline, dok Petar Pan pokazuje da život ne treba uvijek shvaćati ozbiljno

VIDEO

Antologijski animirani filmovi kao što su Pinokio, Aladin i Slonić Dumbo skrivaju važne lekcije iz kojih najmlađi, ali i odrasli mogu naučiti prave moralne vrijednosti te kako se nositi u pojedinim situacijama. 

Pinokio nas uči da vjerujemo instinktu

Mali drveni čovječuljak Pinokio u priči nailazi na brojna iskušenja i u jednom trenutku na nagovor drugih odluči napustiti školu. Njegova lijenost pretvori ga u magarca, no čim prestane slušati druge njegov život se iz temelja mijenja. Moralna poruka ove priče jest da uvijek treba vjerovati svom instinktu i postupati po savjesti. 

Slonić Dumbo pokazuje kako se nositi s različitim ljudima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slonić Dumbo ima prevelike uši zbog čega ga drugi stalno ismijavaju. No oni ne znaju da zbog tih uši može letjeti, a bez njih bi on bio tek običan slon. Od simpatičnog slonića možete naučiti kako se nositi s ljudima drugačijima od vas samih te kako svoje nedostatke preokrenuti u svoju korist. 

Petar Pan: U životu se treba znati zabavljati

Priča o vječitom dječaku Petru Panu koji ne želi odrasti uči nas da u svakom odraslom čuči dijete. Važno je opustiti se, biti razigran i život ne shvaćati previše ozbiljno. Što se više zabavljate, to ćete biti zdraviji. 

Knjiga o džungli: Zaboravite na samosažaljenje

Dječaka Mowglija roditelji su napustili, a odgojili su ga vukovi. U džungli je potporu našao u crnoj panteri, a najboljeg prijatelja u medvjedu koji su ga štitili od zločestog tigra. Priča o izgubljenom dječaku pokazuje koliko su prijatelji važni u životu, osobito u teškim trenucima. Oni pravi ostat će uz vas bez obzira na sve. 

Osim toga, Mowglijev slučaj dokazuje da se u životu nikada ne treba predati i pomiriti sa sudbinom. Treba pronaći unutarnju snagu i ne se sažalijevati. 

Poruka Aladina jest da uvijek treba biti vjeran sebi

Aladin se zaljubi u prelijepu princezu Jasminu, no boji se da ga ona neće voljeti zato što je "obični" smrtnik. On potom nađe čarobnu svjetiljku iz koje izađe duh. Duh mu ispuni želju i pretvori ga u bogataša samo da bi Aladin saznao da Jasmina voli njega, a ne njegovo porijeklo. Priča pokazuje kako trebamo uvijek biti vjerni sebi, a ako nas netko voli voljet će nas sa svim manama i vrlinama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru