Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Besplatne radionice za građane: Uz Matu Jankovića naučite kako kod kuće bacati manje hrane

Besplatne radionice za građane: Uz Matu Jankovića naučite kako kod kuće bacati manje hrane

Osim na radionicama, javnost će imati priliku saznati kako smanjiti otpad od hrane u svojim domovima na kulinarskom showu pod vodstvom chefa Mate Jankovića

VIDEO

Nestlé je simbolično obilježio Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane prvom u nizu besplatnih radionica za građane, koje organizira u okviru četvrte sezone edukativne inicijative #BirajZeleno: više ljubavi, manje otpada od hrane. Dio je to napora koje najveća prehrambena kompanija na svijetu već nekoliko godina ulaže kako bi osvijestili građane o aktualnim ekološkim izazovima. Isprva digitalna kampanja s godinama je prerasla u inicijativu koja potiče aktivaciju građana na djela koja će uistinu činiti razliku u odnosu prema planetu.

Pod sloganom „Nauči, primijeni, promijeni“, kompanija se usredotočila na edukaciju hrvatskih građana o jednom od aktualnih ekoloških izazova s kojim se suočavamo - otpadom od hrane.

Statističko istraživanje o otpadu hrane u Hrvatskoj pokazuje kako je stanje alarmantno, s čak 40 posto hrane koja se tjedno baca u kućanstvima, a mogla je biti konzumirana. Zato je Nestlé odlučio uložiti u besplatne radionice kojima je cilj edukacija hrvatskih građana na temu otpada od hrane.

- Nakon tri godine podizanja svijesti hrvatskih građana o problemu stvaranja otpada od hrane, ove godine idemo korak dalje i poduzimamo još konkretnije akcije. Cilj nam je osvijestiti i potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u sprječavanju stvaranja ove vrste otpada. Svatko od nas može značajno utjecati na njegovo smanjenje, a radionice koje organiziramo prilika su da istražimo kreativne načine kojima svako kućanstvo može pretvoriti ostatke hrane u nove i ukusne obroke. Prepoznali smo odgovornost u podizanju svijesti o ovoj važnoj temi i vjerujemo da samo zajedništvom, radom i edukacijom možemo postići održiviju budućnost - rekla je Ivana Jeleč, voditeljica korporativnih komunikacija kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

Globalni problem: Napravite plan obroka i ne bacajte hranu
Globalni problem: Napravite plan obroka i ne bacajte hranu

U suradnji s partnerima – Konzumom, vodećim maloprodajnim lancem u Hrvatskoj, Veleučilištem Aspira i Ugostiteljsko-turističkim učilištem Zagreb – Nestlé pretvara edukativnu inicijativu u dugoročni projekt koji će okupljati sve veći broj dionika. Ove godine podršku #BirajZeleno inicijativi dali su i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo poljoprivrede, službeni pokrovitelji četvrte sezone.

Osim na radionicama, javnost će imati priliku saznati kako smanjiti otpad od hrane u svojim domovima na kulinarskom showu pod vodstvom chefa Mate Jankovića, koji će se održati sredinom listopada u Super Konzumu na adresi Radnička cesta 49. Chef Janković će zero food waste recepte predstaviti na Svjetski dan hrane, s ciljem educiranja građana o receptima koji pomažu ne samo okolišu, već i kućnom budžetu.

Prijaviti se možete ovdje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju