Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
152 komentara

Bez seksa zbog rijetkog stanja: 'Vagina se zatvori, nema rupe'

Probala sam staviti tampon s 10 godina. Bilo je užasno, činilo se kao da nema rupe, kao da je zid ispred mjesta gdje treba biti rupa , rekla je Isley Lynn (30)

Foto: www.isleylynn.com
152 komentara

Iako je prvo spolno iskustvo bolno za sve djevojke, stvari su još kompliciranije ako patite od vaginizma

- To je kada se vagina odjednom stegne čim pokušate nešto staviti u nju - objasnili su liječnici. Riječ je o automatskoj reakciji zbog koje je seks iznimno bolan, a ponekad i nemoguć. 

Isley Lynn (30) znala je da nešto nije u redu kada je imala prvog dečka, no probleme je uočavala već i ranije. 

- Probala sam staviti tampon s 10 godina. Bilo je užasno, činilo se kao da nema rupe, kao da je zid ispred mjesta gdje treba biti rupa - kazala je za BBC. Dodala je i kako se često zbog toga, posebice u vezama, osjećala krivo. 

Prošla je nekoliko tretmana kojim se stanje pokušalo riješiti. Liječnici su to stanje pokušali riješiti vaginalnim pomagalima koje se polako povećavaju i opuštaju mišiće. Išla je i na fizioterapiju. Ni tu nije stala, krenula je na psihoseksualnu terapiju, vježbe za zdjelicu te opuštanje i povećanje libida. 

No, ništa od toga nije funkcioniralo za nju. Nakon razgovora s terapeutom promijenila je način na koji percipira svoje stanje. 

Napisala je scenarij za predstavu "Skin a Cat" u čijoj posljednjoj sceni protagonistica zaključuje da "ne mora imati seksualni život poput drugih ljudi da bi uživala u njemu". 

Nije poznato koliko točno žena pati od vaginizma, no pretpostavlja se da to stanje pogađa jednu od 10 žena. 

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP: Evo gdje svaki horoskopski znak čeka nova avantura!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message