Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

'Bili smo prijatelji, a onda smo ostavili svoje supružnike i sad smo nas dvoje u sretnom braku'

'Bili smo prijatelji, a onda smo ostavili svoje supružnike i sad smo nas dvoje u sretnom braku'

Paul i Ruby McConnel su se poznavali 16 godina prije nego što su shvatili da su zaljubljeni jedno u drugo. Kada su to shvatili trebalo im je manje od tjedan dana da ostave svoje supružnike i započnu život zajedno

VIDEO

Upoznali smo se jer smo po prirodi oboje bili ranoranioci i zajedno smo radili na 'Sajmu države Oregon' - godišnji trodnevni sajam umjetnosti i glazbe. Svako jutro radila sam doručak, režući krumpir, dok je Paul sjedio na obližnjem hladnjaku, pio kavu i čavrljao s drugim ljudima. Kad smo se napokon zaljubili, bilo je to iznad stola s krumpirima - jednim pogledom, koji je bio toliko dugo i toliko čvrst. Do danas se ne mogu sjetiti što je pokrenulo taj pogled - ali sjećam se načina na koji je Paul teturao, gotovo ispustivši šalicu kave - ispričala je Ruby.

Oboje su imali partere, Paul i djecu, ali nisu bili sretni. Kasnije tog tjedna, Paul je pozvao Ruby na ručak. Bilo je to prvi put da su se vidjeli izvan posla. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:41

- Tijekom sljedećih nekoliko dana spavali smo zajedno. Otkrili smo dvoje ambicioznih ljudi na rubu novih početaka. Ja sam se spremala objaviti svoju prvu knjigu, a on je započinjao novi posao. Ali, znali smo da moramo biti zajedno. Razdvojensot nam je teško padala. Imala sam osjećaj kao da je cijelo vrijeme bio pored mene - dodala je.

Odlučili su da svojim partnerima moraju reći istinu jer je istina uvijek najbolji način.

- Tijekom sljedeća četiri tjedna, dok smo pokušavali smisliti kako ćemo to učiniti, moja moja psiha i savjest vrištale su na mene. 'Oženjeni muškarci nikad ne napuštaju svoje žene', odjekivalo mi je u glavi. Prijatelji kojima sam rekla za našu vezu su mi isto govorili. Ali, ipak nekoliko dana kasnije spakirala sam svoje stvari i napustila svog partnera. Glasovi mojih prijatelja i dalje su mi odjekivali u glavi, ali odlučila sam biti hrabra i čekati Paula - rekla je Ruby.

Kuhari: Ovo su najčešće greške koje se rade kod pripreme luka
Kuhari: Ovo su najčešće greške koje se rade kod pripreme luka

Paul je isto učinio.

- Njegova supruga nije htjela prihvatiti da je između njih gotovo, ali on je zauzeo čvrst stav i rekao joj kako ovo nije nikakva afera i da namjerava biti sa mnom do kraja svog života. Spakirao je svoje stvari, poljubio djecu, obećao im da će se vratiti po njih te se udaljio od života koji je do tada poznavao - ispričala je.

Ilustracije prekida

Zbog svojih postupaka naišli su na kritike prijatelja i poznanika, ali nisu se obazirali na njih. Unatoč svemu, bili su sretni.

- Život je bio toliko kaotičan tijekom prvih nekoliko tjedana našeg zajedničkog života. Bilo je puno sitnica koje smo morali naučiti jedno o drugome. Najviše nas je iznenadilo koliko su to sve male brige kad znate da ste s pravom osobom.  Vjenčali smo se godinu dana nakon toga. Odradili smo još jedno ljeto na Sajmu prije nego što smo ga se zauvijek odrekli, zadovoljni time što smo oboje pronašli ono što smo tražili sve te godine - otkrila je Rubby.

Sada slave petu godišnjicu braka i kažu da im ne nedostaju prijatelji koje su izgubili te da su stekli i nove.

Neki nose duple maske u nadi da ih više štite - evo što o tome misle stručnjaci epidemiolozi
Neki nose duple maske u nadi da ih više štite - evo što o tome misle stručnjaci epidemiolozi

- Moji roditelji i šira obitelj prihvatila je Paula i njegovu djecu raširenih ruku, dok sam ja ostala bludnica za njegovu obitelj. Nismo dobili sve naše bitke, ali naš brak je sretan - priznala je.

- Vrijeme nam je dalo perspektivu. Sreća, naučili smo, mijenja sve, čak i ako prvo morate sve izgubiti. A ljubav, posebno ljubav kasnih godina, ostavlja prostor za prilagodbu, za stvaranje života, za prijateljstvo i ravnopravnost u partnerstvu koje često ne postoje u vezama nastalim iz požude ili stereotipne ideje o tome kako život navodno treba biti - rekla je za kraj, prenosi HuffPost.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru