Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Bilo kuda, Advent svuda: Evo kako izgledaju hrvatski gradovi

Bilo kuda, Advent svuda: Evo kako izgledaju hrvatski gradovi
11

Centrom Rijeke će posjetitelje prevoziti vlakić Djeda Mraza, dok se dubrovački zimski festival s brojnim koncertima odvija uglavnom na Stradunu

VIDEO

Iako se zbog titule najboljeg Adventa u Europi najviše govori o zagrebačkom Adventu, ni ponude drugih hrvatskih gradova ne zaostaju.

Rab prekriven lampicama cijeli prosinac imat će žive jaslice, adventski sajam, ali i klizalište, koje ima i Čakovec. Centrom Rijeke će posjetitelje prevoziti vlakić Djeda Mraza, dok se dubrovački zimski festival s brojnim koncertima odvija uglavnim na Stradunu.

Dubrovnik

Ove godine Advent je u Dubrovniku počeo već 19. studenog, a trajat će do 8. siječnja. Božićni sajam postavljen je na najljepšoj dubrovačkoj ulici – Stradunu, na kojem će se predstaviti tradicijski obrtnici koji će izložiti svoje rukotvorine, božićne ukrase, ali i ugostiteljsku ponudu božićnih kolača i slastica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od početka festivala do Božića na Stradunu će nastupiti Gustafi, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Prljavo kazalište, Jinx, Neno Belan i Fiumensi te Natali Dizdar. Nakon otvaranja Zimskog festivala Dubrovnik nastupio je Gibonni. 

9
| Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Osim velikih koncerata petkom, živa glazba između kućica najavljena je od 1. prosinca utorkom, četvrtkom i subotom, dok će za vrijeme Adventa u Dubrovniku, svake nedjelje klapa Kaše izvoditi program tradicionalnih dubrovačkih kolendi i napjeva.

Otvoreno je i klizalište, a iz TZ Dubrovnik pozivaju i na brojne predstave i kulturna događanja.

Pokretanje videa...

02:11

Za vrijeme adventa javni gradski prijevoz Libertas bit će besplatan svakog dana od 17 sati prema povijesnoj jezgri grada do posljednjeg noćnog polaska na svim gradskim linijama koje voze od i prema povijesnoj jezgri Grada. Posebna linija besplatno će voziti putnike svakodnevno na relaciji Autobusni kolodvor-Pile.

Rijeka

U Rijeci će oe godine besplatno voziti vlakić Djeda mraza užim centrom, i to od 5.12. do 14. 1. 2018. Kućica Djeda Mraza bit će smještena na Korzu gdje ćete se moći i fotografirati s njime.

ugodjaj

Baka Mraz boravit će na Koblerovom. Otvoreno je i klizalište Morska pahuljica na Gatu Karoline Riječke.

ugodjaj advent ugodjaj
9
| Foto: Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)

Ove godine Rijeka je dobila još jednu lokaciju za Advent, a to je Trsat. Tamo će se uprizoriti žive jaslice, održavati koncerti pa i doček Nove godine. Šarolika je i gastronomska ponuda za Advent. Od 7. do 14. prosinca bit će Tjedan bakalara, a tjedan iza toga bit će posvećen čokoladi. 

Pokretanje videa...

01:20

Čakovec

Advent u gradu Zrinskih traje od 2. do 24. prosinca. Svako paljenje adventske svijeće posvećeno je jednoj skupini građana. Prvu pale policajci, drugu vatrogasci, treću branitelji, a četvrtu medicinsko osoblje. Program će se odvijati u cijelom Čakovcu, od Franjevačkog trga, preko crkve sv. Nikole, Scheierove zgrade i Starog grada, pa sve do Centra za kulturu. Tu je i kuća Djeda Mraza božićne predstave, te Adventski sajam na Franjevačkom trgu. 

Dio programa se organizira u Starom gradu u Čakovcu, a otvoreno je i klizalište na Trgu Republike.

Središnji događaj Adventa u Starom gradu je izložbe Ljudstvo međimursko, imaš blaga i ljudstva – nematerijalna baština Međimurja, a program koji smo mi organizirali, izvrsno će se nadovezati na ostala događanja u gradu“, rekla je ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan.

Župa sv. Nikole organizira i darivanje djece povodom sv. Nikole. Ono će biti u nedjelju 10., u Katoličkom domu, nakon završetka svete mise u 9 sati.

Pogledajte kako izgleda advent u Čakovcu:

7
| Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/ilustracija

Sisak

Pješačka zona u Radićevoj i Kranjčevićevoj ulici ukrasena je tisućama lampica za manifestciju "Božić u gradu". Prvu svijeću u adventskom vijencu zapalila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

advent

Sveti Nikola obilazit će sisačke mališane u Srcu grada Siska. U srijedu, 6.12.2017. od 18 sati počinje zabavni progam "Dočekajmo Sv. Nikolu" na kojemu će nastupiti mali folkloraši i dječji zborovi.

Pokretanje videa...

01:03

U srijedu će se otvoriti i klizalište u 18.40 uz prezentaciju malih hokejaša KHL Sisak. Bit će otvoreno do 7. siječnja 2018. 

U Gradskom muzeju Sisak organizirali su niz edukativno-kreativnih radionica od 4. do 22. prosinca. 

Pogledajte kako izgleda Advent u Sisku:

advent advent advent
6
| Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija

Osijek

Advent u Osijeku trajat će od 1. do 31. prosinca 2017. godine u samom centru Osijeka. Klizalište je otvoreno na glavnom trgu, o osmišljeni su i bogati programi za djecu i obitelji, kućice s hranom i pićem te pozornica za nastupe i koncerte. 

16
| Foto: Dubravka Petric/PIXSELL (ILUSTRACIJA)

Božićni tramvaj vozit će svakog dana za građanstvo do 16 do 20 sati, a za organizirane dječje grupe prije podne. Muzej Slavonije u osječkoj Tvrđi organizira zabavne i obiteljske radionice cijelog Adventa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku