Obavijesti

Lifestyle

Komentari 37

'Bit ću vam nova mama' - žene dirnute dječjom molbom ocu...

'Bit ću vam nova mama' - žene dirnute dječjom molbom ocu...
1

Prošlog je tjedna udovac Ben Westwood objavio kako njegova djeca žude za novom majkom. Odmah su se javile žene diljem svijeta. Saznajte kojoj je dao priliku

VIDEO

Sveučilišni profesor Ben Westwood bio je 14 godina u sretnom braku s Carolinom, koja je prije dvije godine umrla od raka sa samo 37 godina. Iza nje su ostala malodobna djeca, 9-godišnji Jake i 7-godišnja Isabella. Nakon godine dana života samo s ocem, djeca su poželjela ponovno osjetiti majčinsku toplinu te su predložila Benu da si nađe novu ženu. 

Facebook

Poslije mnogobrojnih neuspjelih izlazaka, shvatio je kako će u svojoj situaciji teško pronaći podobnu ženu i maćehu svojoj djeci. Samo tjedan dana nakon objave njegove priče, Daily Mail donosi nastavak. Javilo se šest žena koje žele popuniti prazninu u obitelji, a njihove fotografije možete pogledati ovdje.

1. "Znam što znači izgubiti roditelja"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Millie East (42), projektni menadžer, živi u Bucksu

Benova priča me pogodila jer sam i sama kao dijete ostala bez oca, koji je iznenada umro uoči mog osmog rođendana. Nikad neću zaboraviti onaj odvratan osjećaj kad sam prvi put nakon toga došla u školu. Svi su šaputali: "Jesi li čuo? Njoj je na praznicima umro tata". Nisu oni mislili ništa loše, ali ja sam se osjećala grozno. Majka je izlazila s nekoliko muškaraca, ali ništa od toga nije potrajalo zbog njezine neprestane brige za mene. 

Volim djecu i stalno sam u njihovu okruženju jer sam po zanimanju učiteljica nižim uzrastima. Kako su godine prolazile, a ja nikad nisam upoznala pravoga, pomirena sam s činjenicom da vjerojatno nikad neću biti biološka majka i baš zato bih Benovu djecu prigrlila kao svoju vlastitu. 

Poput njega sam tražila partnera preko interneta, što se ispostavilo promašajem. Voljela bih ga upoznati pa makar ostali samo prijatelji jer znam koliko se usamljeno osjeća nakon samo dvije godine od gubitka.

Benova procjena: Millie je atraktivna i profesionalna žena i čini se pametnom, što mi je važno. Definitivno se može povezati s mojom djecom jer su im priče slične. Sviđa mi se njezin majčinski instinkt i to što je učiteljica jer zna s djecom. Čini se kako ima dobar smisao za humor i volio bih je upoznati.

2. "Moj sin očajnički želi da se zaljubim"

Sarah Hooper (35), upravitelj ljudskim potencijalima, živi u Suffolku s dvoje djece

Sviđa mi se dojam Bena i njegove djece jer su toliko slični mojoj obitelji. Poput njegove kćeri, moj sin želi imati drugog tatu. On i sestra posjećuju oca, koji živi u Njemačkoj. Maleni je zabrinut što ja ostajem sama nakon što oni odu. Poput Bena, i ja sam pokušala ispuniti dječju želju pa sam izlazila s nekima, ali bezuspješno. 

Stariji tipovi su zaboravili što znači biti roditelj maloj djeci, a muškarci mojih godina imaju svoju djecu i to isto nije išlo. Ne tražim ništa neobično, samo nekoga tko će uživati u malim stvarima poput obiteljskih piknika i šetnjama šumom. 

Benova procjena: Sarah zvuči kao zanimljiva dama i izgleda odlično. Sviđa mi se što su naše priče slične i što također traži roditelja svojoj djeci. Svjesna je komplikacija kod spajanja dviju obitelji baš kao i ja. Mislim da bismo se dobro slagali.

3. "Čini se kako je meni i Benu suđeno da budemo zajedno"

Hazel Deane (49), modna savjetnica, živi u sjevernom Hamptonu s troje djece

Prije nekoliko tjedana, kći se vratila iz škole i rekla: "Mama, ja ne želim da ti budeš nesretna i bez ikoga tko će se brinuti o tebi. Želim da opet s nekim budeš sretna". Bio je to jako emotivan trenutak za obje. Vidjevši Benovu priču, osjetila sam kao da je sudbina ovdje uplela svoje prste. 

Znam kako je samostalno odgajati djecu jer sam već pet godina sama nakon rastave braka. Nisam željela da da mi djeca budu tužna pa sam se uvijek silila na vedrinu i smijeh. Žena koju Ben odabere mora biti, prije svega, zadovoljna vlastitim životom i ne nametati se jer će mu djeca uvijek biti na prvom mjestu i ja to shvaćam. 

Također sam posjećivala stranice za upoznavanje, što je bilo krajnje smiješno - jedan je tip želio da mu pošaljem fotografiju sebe u seksi večernjem izdanju. Vjerojatno je očekivao neku seksi spavaćicu, a ja sam mu poslala svoje ružičaste papuče. Nije bio oduševljen. 

Virtualni spojevi su svijet mašte, a Ben i njegova djeca zaslužuju više. Njemu treba žena koja se uvijek smije i ima dovoljno ljubavi za njega i djecu.

Benova procjena: Hazel ima prekrasan osmijeh i izgleda vrlo elegantno. Zna što znači biti samohrani roditelj, a sviđa mi se kako je rekla da trebam nekoga tko je zadovoljan svojim životom jer to je istina. Doima se kao žena koja čvrsto stoji na zemlji, ali brine me jedino dobna razlika između nas dvoje. 

4. "Ima nešto plemenito u njemu"

Melissa Devine (43), učiteljica iz Canterburyja

Čitajući Benovu ispovijest, osjetila sam koliko je taj čovjek hrabar - izlazi upoznavati žene samo kako bi udovoljio svojoj kćeri iako još nije spreman na taj korak. Upoznavao je žene koje su se odmah željele skrasiti ili su htjele imati vlastitu djecu. Ja nemam takve planove, moje vrijeme za djecu je prošlo i ja sam se s time pomirila, a ne tražim ni viteza na bijelom konju koji će me oženiti.

Moja posljednja veza završila je prije deset godina i tada sam smatrala kako mi ne treba muškarac da bih bila sretna. Promijenila sam mišljenje nakon što mi je ranije ove godine umro otac, 20 godina nakon majke. Ostala sam sama, više nisam ničije dijete i tek sad shvaćam koliko bi mi lakše bilo kad bih imala muža i djecu. 

Sada želim to - osjetiti povezanost s nekim tko će me upotpuniti. Ima nešto u vezi s Benom što me intrigira. Čini se kao plemenit čovjek i voljela bih upoznati njegovu prekrasnu djecu. Voljela bih ga upoznati i tako se barem prestati ispitivati je li on onaj pravi za mene.

Benova procjena: Melissa je slatka, učiteljica je kao i ja pa imamo nešto zajedničko. Dobro je i to što ne želi zajedničku djecu pa vjerujem kako bi svu ljubav posvetila mojim mališanima, ali, iskreno govoreći, bojim se da između nas ne bi bilo kemije.

5. "Dosta mi je upoznavanja prevaranata na internetu"

Lucy Thomas (39), rastavljena žena s troje djece, živi u Abergavennyju

Prisjeli su mi muškarci nakon što sam uhvatila posljednjega kako na laptopu provjerava neke žene. Bila sam bijesna. Izlazili smo nekoliko tjedana i vjerovala sam kako misli ozbiljno. Drugi mi je slao lijepe e-mailove, ali je bio sramežljiv da se nađemo. Treći se izmotavao jer je, naime, bio oženjen. 

Rastavljena sam već tri godine, a u braku sam bila od svoje sedamnaeste tako da sam u istoj situaciji kao Ben kad je riječ o novim izlascima. Razočarana sam što muškarci gledaju na stranice za upoznavanje kao na trgovinu žena. Mogu oni govoriti kako traže ljubav, ali teško je takvima vjerovati da neće to isto govoriti drugima. 

Muškarac kao što je Ben za mene je nešto novo, čini se opušten, otvoren, drag i povjerljiv. Sviđa mi se što su mu djeca na prvom mjestu jer to pokazuje koliko je dobar otac. I ja imam troje pa u potpunosti razumijem kolika je odgovornost imati djecu. Čujem da su mu žene prigovarale za visinu, ja sam puno niža od njega tako da je on za mene idealne visine, iako mi izgled nije presudan.

Benova procjena: Lucy ima zrelo razmišljanje o internetskim stranicama za upoznavanje i moram reći kako je shvaćam. Razumijemo se u pogledu izlaženja nakon puno godina. Međutim, sumnjam u zajedničku kemiju jer nas dijeli mnogo kilometara, a veza na daljinu nije ono što meni treba.

6. "Previše muškaraca traži samo seks"

Netanya Phillips (50), samostalna tekstilna dizajnerica, živi u zapadnom Sussexu s dvoje djece

Teško je pronaći srodnu dušu, posebice preko interneta i Ben to jako dobro zna. Dopisuješ se s nekim i misliš kako idete u pravom smjeru, a onda taj netko samo nestane bez riječi i vi se pitate u čemu griješite. Druga varijanta su oni koji vam pošalju pitanje: "Jesi li zločesta?", što je lozinka za: "Hoćemo li si slati gole slike?", a vi onda morate smišljati isprike za odlazak. 

Samo želim nekoga s kime ću uživati u jednostavnom životu i ugodnim razgovorima. Saznavši za Bena, ostala sam oduševljena. I ja sam samohrana majka dvoje djece. Da sam barem malo mlađa, bili bismo savršeni jedno za drugo. Ipak, voljela bih ga upoznati i izaći s njim koji put jer imamo mnogo zajedničkih tema za razgovor. 

Benova procjena: Netanya je upoznata s teškoćama mrežnog upoznavanja. Zajedničko nam je to što oboje imamo djecu i ne želimo zajedničku (iako ja nisam 100 posto siguran da ih više ne želim). Istina je da nas dijeli puno godina razlike, što je ipak problem i ona je toga svjesna. Nikad nisam hodao s nekim tko je više od nekoliko godina stariji od mene, stoga mislim da to između nas dvoje ne bi išlo. 

Benovu ispovijest od prošloga tjedna u cijelosti možete pročitati ovdje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga