Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
595 komentara

'Boli me glava' i 'umorna sam' - top izlike za odbijanje seksa

Osim ako nije riječ o slabom libidu, žene najčešće odbijaju seks ako su ljute, žele kazniti partnera, seks je postao rutina...Najčešća izlika je glavobolja i umor

Fotolia
Foto: Fotolia
595 komentara

Preko 90 posto žena barem je jednom odbilo seks s riječima "imam glavobolju", makar ih glava uopće nije boljela, a u top izlike koje pripadnice ženskog spola koriste kako bi izbjegle seks sa svojom boljom polovicom spadaju i umor, bol u trbuhu, nadutost, "ženski problemi", zanimljive emisije na TV-u....

Iako se ženama tradicionalno pripisuje da one češće izbjegavaju seks, u moderno doba čak 62 posto muškaraca tvrdi kako smatraju da su njihove partnerice češće raspoložene za seks nego oni, piše Daily Mail.

Dreamstime

Dok muškarci najčešće odbijaju seks zbog slabljenja libida, manjka samopouzdanja, stresa i umora, žene to čine i iz tih ali ponekad i kompleksnijih razloga. Ovo su četiri najčešća:

Ljuti se

Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg žene uskraćuju seks. Dok su muškarci većinom ti koji misle da se svaki nesporazum može riješiti u krevetu, povrijeđenoj ženi seks najčešće ne pada na pamet. Njima je teže odvojiti emocije od samog seksualnog čina - a teško je ljubiti nekoga koga bi u datom trenutku radije zadavile. 

Kažnjava

Nastavno na ljutnju, mnoge žene će nakon zamjeranja i svađe pristanak na seks doživjeti kao kapitulaciju, odnosno prešutni pristanak da je svađa gotova. Time se može dogoditi da njihove primjedbe nisu ozbiljno shvaćene, tj. da je samo "zvocala" bez razloga.

Postoje žene koje, mada to i muškarci čine u manjoj mjeri, ucjenjuju i manipuliraju sa seksom. To znači da će seks prezentirati kao nagradu - "tu je ako si bio dobar, inače ništa od njega", piše AskMen

Nije zadovoljna seksom

Seksualna rutina odnosno predvidljiv scenarij seksa, partnerov egoizam u krevetu usmjeren isključivo na njegovo vlastito zadovoljstvo, seks bez predigre ili onaj koji se svodi samo na mehaniku - česti su razlozi koji će žene ohladiti od seksa. Ako je višekratno iznosila takve pritužbe, nije ništa čudno odluči li svesti seks na najmanju moguću mjeru.

Posljedice

Izbjegavanje seksa najčešće rezultira i izbjegavanjem ostalih fizičkih intimnosti u odnosu, što pak može imati poguban utjecaj na odnos. Bračni savjetnici predlažu da se pitanje odbijanja seksa i razlozi za to moraju što prije utvrditi, osobito ako se takva situacija često ponavlja ili je kontinuirana. Nezadovoljstvo seksualnim dijelom odnosa za svakog je drugog čovjeka razlog zbog kojeg bi se odlučio na razvod, pokazuju studije.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message