Lifestyle

Komentari 0

Bottega Veneta, Chanel i Telfar: Torbice koje su obilježile godinu

Bottega Veneta, Chanel i Telfar: Torbice koje su obilježile godinu

Ovu godinu obilježili su modni dodaci koji ističu glamur, jednostavnost i praktičnost dizajna, a jedna od onih koja je ušla u modnu povijest definitivno je kreacija inspirirana oblikom jastuka

Stilske pobjednice godine su torbe praktičnog oblika, a među zvijezdama se našlo i nekoliko redizajna, odnosno kreacija koje su bile hit prije dvadeset i više godina.

Bottega Veneta definitivno je ne samo najveći hit godine, već je inspirirala jednu čitavu nišu kreacija, pa slične torbe možemo pronaći u gotovo svakom high-street dućanu.

POGLEDAJTE VIDEO: Torbe od drva dio su održive modne scene

Slavne su dvije varijante te mekane torbe - jedna je bez ručke, nosi se pod rukom, druga ima remen u obliku lanca.

Telfar shopping torba ima poveće dimenzije te dolazi u niz boja, a krase je praktičnost i jednostavnost forme.

Chanel 19 ime je dobila prema godini predstavljanja, a značajna je i jer je bila dio finalne kolekcije modnog dizajnera Karla Lagerfelda, u 3. mjesecu prošle godine.

Mala i praktična, torba Prada Re-edition 2000. hommage je kreaciji nastaloj na prijelazu stoljeća.

Gucci je ušao u arhive i predstavio revitaliziranu kreaciju iz 1961. godine - torbicu Jackie. Kreacija je nazvana prema Jackie Kennedy, ima prepoznatljivu čistu formu i dolazi u niz boja.

Dior Book torba predstavljena je prije dvije godine, no i dalje je hit, može se personalizirati i nositi ime vlasnika, a tu su i razne boje i teksture. Karakterizira je kompaktna forma i tekstil s vezenim motivom.

Louis Vuitton Onthego Escale torba ima prepoznatljivi logo i koloristički uzorak inspiriran tie-dye efektom u jarkim nijansama.

Najčitaniji članci