Lifestyle

Komentari 7

Budite oprezni s blagdanskim lampicama! Pogledajte kako bor izgori u samo 30 sekundi

Budite oprezni s blagdanskim lampicama! Pogledajte kako bor izgori u samo 30 sekundi

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj stoga se ne smije se postavljati u blizini izvora topline

U predbožićno vrijeme svi polako počinju ukrašavati svoje domove i okućnice. kako bi svi bili sigurni, potrebno je obratiti pozornost na električne ukrase, poput lampica, kako bi se izbjegle nesreće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Važno je pridržavati se savjeta vatrogasaca jer je u ovome razdoblju povećana opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja dekoracija.

Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca, piše na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj stoga se ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu.- Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo uživati u nadolazećem blagdanskome razdoblju, bez požara i nesreća. Također, kako bi upozorili građane na potencijalne opasnosti od izbijanja požara zbog neispravnih dekoracija, Hrvatska vatrogasna zajednica tijekom prosinca provodi preventivnu kampanju. Tako su prigodni plakati s porukama postavljeni diljem Hrvatske, a radijski i TV spotovi emitiraju se na nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi približili savjete građanima -  kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. 

POGLEDAJTE VIDEO - ukrašavanje Zagreba za blagdane:

Podsjetio je kako u slučaju da primijetite požar odmah nazovete vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Najčitaniji članci