Lifestyle

Komentari 14

Čemu služi ladica ispod pećnice?

Čemu služi ladica ispod pećnice?

Ako u ladici nemate gumb za kontrolu temperature, onda je to ladica za pohranu. Ona je savršeno mjesto za čuvanje kuhinjskog posuđa kao što su limovi za pečenje, kalupi za muffine i slično

U mnogim kuhinjama ploča za kuhanje i pećnica su zajedno u jednom uređaju. I dok su funkcije ploče za kuhanje i pećnice prilično jasne, postoji jedan dio pećnice kojem mnogi ne znaju funkciju - a radi se o ladici ispod pećnice. U nastavku saznajte više o njoj te kako ju najbolje iskoristiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za dom

Čemu služi ladica ispod pećnice?

Prije nego što saznate odgovor na ovo pitanje, morate provjeriti kakvu ladicu imate. Ispod pećnice se mogu nalaziti dvije vrste ladica: ladica za zagrijavanje i ladica za pohranu. 

Ladica za zagrijavanje

Ladica za zagrijavanje je ladica koja održava hranu toplom. Ovisno o modelu pećnice, postoje dva različita načina za provjeru funkcije ladice. Najprije pronađite upravljačku ploču svoje pećnice. Često će se unutar ploče nalaziti zaseban dio gdje možete kontrolirati temperaturu u ladici pećnice. Ili može postojati i gumb koji kontrolira temperaturu.

Ako ne vidite ništa od toga, sljedeće mjesto za provjeru je sama ladica. Neke ladice za zagrijavanje imaju gumb za kontrolu temperature unutar ladice koji je vidljiv samo kada je ladica otvorena. Ako imate bilo koju od ovih opcija, onda vaša pećnica ima ladicu za zagrijavanje.

Za što možete koristiti ladicu za zagrijavanje?

Ako imate pećnicu s ladicom za zagrijavanje, postoje različite namjene za nju. Međutim, ne biste je trebali smatrati dodatnim prostorom za kuhanje. Ladice za zagrijavanje trebale bi se koristiti samo za zagrijavanje hrane. To je zato što je temperatura ladice za zagrijavanje ograničena, pa je kuhanje hrane u tom prostoru jako teško.

Temperature u ladici za zagrijavanje se razlikuju ovisno o modelu pećnice, stoga svakako provjerite upute za pećnicu. No, ladica u pećnici većinom ima nekoliko temperaturnih raspona:

Neke ladice za zagrijavanje mogu također imati mogućnost pečenja hrane. Iako je bolje da ladice ne koristite za kuhanje hrane od početka do kraja, možete ju koristiti za dovršavanje jela, primjerice, ako želite dobiti finu koricu na tjestenini sa sirom.

Ladica za zagrijavanje savršena je ako želite jelo održavati vrućim dok završavate kuhanje ostatka obroka. Također se može koristiti za dizanje tijesta za kruh. Kako god koristite ladicu za zagrijavanje, to je odličan prostor koji će dobro doći u svakoj kuhinji.

Ladica za pohranu

Ako u ladici nema nikakvih gumbiju za kontrole temperature, onda vaša pećnica ima ladicu za pohranu. Ova ladica za pohranu savršeno je mjesto za čuvanje kuhinjskog posuđa kao što su limovi za pečenje, kalupi za muffine ili čak lonci i tave. Što god odlučite pohraniti u ladicu, samo pripazite da je sigurno za pećnicu. Iako se nikakva izravna toplina neće usmjeravati u to područje, ono se i dalje nalazi ispod pećnice, tako da će se dio preostale topline zasigurno prenijeti. Izbjegavajte pohranjivanje stvari poput plastične folije, spremnika za pohranu hrane i bilo koje druge predmete koji bi se tijekom vremena mogli iskriviti zbog topline, piše Real Simple.

Najčitaniji članci