Lifestyle

Komentari 0

Četiri top načina za čišćenje masnoće s rešetki iz pećnice

Četiri top načina za čišćenje masnoće s rešetki iz pećnice

Jedan od jednostavnijih načina je da ostavite rešetke potopljene u kadi preko noći i dodate sredstvo za čišćenje, deterdžent ili tablete za perilicu suđa. Ujutro ih prebrišete i isperete

Kako pravilno očistiti rešetke pećnice? Neizbježno je da će tijekom pečenja prskati, ali rešetke obložene ostacima hrane i masti izgledaju loše. S obzirom na to donosimo vam par savjeta koji će vam pomoći da vaše rešetke ponovno zablistaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako očistiti rešetke sa sapunom?

Prije početka provjerite jesu li rešetke hladne, a zatim ih namočite u mlaku otopinu vode i sapuna za posuđe. Sa spužvom, odnosno dijelom za ribanje skinite masnoću i ostatke, ali pripazite da spužva nije previše gruba. Isperite, a zatim ih osušite s krpom.

Nakon što se osuše, rešetke vratite. Ako rešetke ne klize kao inače, samo stavite malo ulja za kuhanje na voštani papir i protrljajte bočne tračnice kako bi se opet glatko pomicali.

Kako ih prirodno očistiti?

Ljubitelji prirodnih metoda čišćenja, prvo položite stari ručnik na dno kade kako biste zaštitili površinu. Na to stavite rešetke, a zatim ih pospite sodom bikarbonom. Ulijte bijeli ocat. Kad se pjenjenje zaustavi, dodajte vruću vodu u kadu dok se rešetke potpuno ne pokriju i ostavite da se namaču preko noći.

Ujutro možete mekom krpom ili spužvom obrisati masnoću i otopinu. Masnoću možete ukloniti i sa četkicom za zube.

Kako ih očistiti uz pomoć maramica za sušilicu?

Površinu kade obložite maramicama, a zatim na njih stavite rešetke. Napunite kadu vrućom vodom dok ne pokrije rešetke, dodajući pola šalice sapuna za posuđe.

Ostavite rešetke da se namaču preko noći, a zatim ispraznite kadu i obrišite rešetke s maramicom za sušilicu. Rešetke osušite mekom krpom prije nego što ih vratite u pećnicu.

Čišćenje s folijom

Da, ovo zvuči čudno, ali korisnici ove metode zakleli su se da je ova metoda odlična. Najprije umotajte rešetke u aluminijsku foliju. Stavite stari ručnik na dno kade, a zatim stavite zamotane rešetke na vrh. Dodajte nekoliko tableta za perilicu posuđa i prekrijte rešetke vrućom vodom. Ostavite da se namače preko noći. Ujutro odmotajte rešetke i obrišite ih mekom krpom. Isperite i opet osušite s krpom.

Treba li čistiti pećnicu koristeći amonijak?

Iako je amonijak sastojak mnogih proizvoda za čišćenje u kućanstvu, imajte na umu da se mora koristiti u dobro prozračenim prostorima, a budući da je nadražujuće sredstvo, morali biste nositi zaštitne rukavice i izbjegavati nanošenje na kožu i odjeću. Opasno je i ako imate malu djecu i ljubimce. Drugim riječima, upotrijebite jednu od ovih lakših metoda, piše Real Homes.

Najčitaniji članci