Lifestyle

Komentari 0

Cica mace se ne moraju držati u vodi i savršene su za dekoraciju

Cica mace se ne moraju držati u vodi i savršene su za dekoraciju

Mnogi ih imaju u dvorištima, a mogu se pronaći i tijekom šetnje prirodom. Ovo grmoliko malo drvo raste u nizinskim šumama, na relativno vlažnim staništima u blizini rijeka i jezera

Omiljeni vjesnik proljeća - cice mace - već krajem veljače i početkom ožujka krase naše domove. Možete ih nabaviti na tržnicama ili u cvjećarnicama, a u pitanju su zapravo grane kojima je službeni naziv vrba iva.

POGLEDAJTE VIDEO o bumbarima:

Ono što je velika prednost jest da nije nužno da stoje u vodi, no u vodi će dulje izdržati, a mogu se kombinirati i s drugim cvijećem u bukete. Mogu se uklopiti s drugim proljetnicama, omiljenim tulipanima.

Dodajte ih u vazu zajedno, a tvorit će pravu cvjetnu čaroliju. Ako volite "shabby chic" izgled, stavite ih u metalni lončić. Ako izgleda starinski, cica mace će izgledati još i bolje.

Iskoristite staklenu vazu kako biste istaknuli njihove grančice, a pristajat će bilo koji oblik vaze - od valjkastog, okruglog, pa sve do četvrtastog oblika. No birajte prozirne vaze u jednoj boji kako bi fokus bio na cica macama, a ne na vazi. Jednostavne su, pa će biti odličan dodatak, čak i modernome minimalističkom interijeru.

storyeditor/2023-03-06/dreamstime_m_227525841.jpg

S obzirom na to da mogu dugo preživjeti bez vode, od grančica možete napraviti i vijenac. Jednostavno oblikujte kružni vijenac pa ga učvrstite uz pomoć vrtlarske žice. Ako vam to neće uspjeti, nabavite metalni vijenac iz trgovine s vrtlarskim potrepštinama. Na vijenac možete staviti mašne ili još neke druge biljke koje vam se sviđaju.

Kad se počne bližiti Uskrs, mnogi vaze ukrašavaju cica macama i na njih dodaju malena ukrasna jaja koja vise s grančica.

Možete se poigrati svojim cica macama u vazi pa im dodati ukrase poput mašni, a to će obogatiti njihov izgled. Dobar dodatak mogu biti i lampice. Tako da, ako još niste pospremili lampice od blagdana, stignete ih iskoristiti i dodatno ukrasiti buket cica maca.

Najčitaniji članci