Lifestyle

Komentari 80

Cijeli život se bori s debljinom: 'Sada zarađujem na oblinama'

Cijeli život se bori s debljinom: 'Sada zarađujem na oblinama'

Kada sam saznala za svoje stanje to je za mene bilo olakšanje. Bila sam sretna jer sam se tada prestala opterećivati, kaže Heather koja je postala model na društvenim mrežama

Heather Johnson (38), majka četvero djece iz Južne Karoline pati od lipoedema - bolnog stanja koje uzrokuje abnormalno nakupljanje masti na nogama i rukama, dok stopala i šake ostaju pošteđeni, piše Daily Mail. 

Osobe koje pate od lipoedema poput Heather najčešće imaju manji struk i torzo u usporedbi s rukama, nogama i donjim dijelom gdje je koža često mekana i rupičaste teksture. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nesvjesna svoje dijagnoze, Heather je desetljećima bila na dijetama, od svoje šeste godine. Međutim, ušla je u začarani krug gubitka i dobivanja na težini pa je sa 31. godinom imala 192 kilograma. Liječnik ju je savjetovao da operira želučani rukav, što je učinila te izgubila čak 74 kilograma. Zadnjih godina drži se na 129 kilograma. Bokovi su joj široki 149 centimetara, struk 99, a obujam bedra 86 centimetara. 

Za lipoedem je prvi put čula na društvenim mrežama, a sada je model za brendove kojima je cilj promicati pozitivno mišljenje o tijelu, a i ona sama podiže svijest o svom stanju. 

- Cijeli sam život bila velika djevojka. Debljinu sam počela primjećivati kada sam imala šest godina te sam bila opterećena dijetama cijeli život - rekla je Heather.

- Uvijek sam imala veliku stražnjicu, velike noge, mali struk i mlohave ruke. Kad sam imala 31 godinu, imala sam 192 kilograma i rekli su mi da ću, ako ne smršavim, umrijeti, pa sam operirala želučani rukav - dodala je.

- Kada sam saznala za svoje stanje to je za mene bilo olakšanje. Bila sam sretna jer sam se tada prestala opterećivati  - kaže Heather. 

- Moram nositi kompresijsku odjeću kako bi mi bilo ugodno hodati, noge su mi uvijek jako osjetljive na dodir, vrlo lako dobivam modrice, uvijek nosim duge rukave jer mi je koža na nadlaktici jako opuštena - kaže. 

Heather na Instagramu dijeli svoje seksi fotografije na kojima nosi prekrasne haljine, donje rublje i bikini u nadi da će drugim ljudima koji pate od lipoedema pokazati da su savršeni upravo onakvi kakvi jesu. 

- Odlučila sam to prihvatiti kad sam shvatila da sam to ja i ako ne volim sama sebe, nitko drugi neće - kaže Heather koja na Instagramu ima preko 498 tisuća pratitelja. 

Tvrdi da je svakodnevno preplavljena pozitivnim komentarima muškaraca i žena koji kažu da ih je inspirirala.

Njezin profil je zaokupio pažnju supermodela Ashley Graham i Tyre Banks, koje su je podijelile na svojim osobnim stranicama na Instagramu.

- Ljudi moraju voljeti sebe i zapamtiti da su nevjerojatni i savršeni takvi kakvi jesu - zaključuje. 

Najčitaniji članci