Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Čipka - modna vladarica jeseni u čistom ženstvenom izdanju

Čipka - modna vladarica jeseni u čistom ženstvenom izdanju
9

Ideala za svaki dan: Ne trebate biti od glave do pete u čipki, možete je nositi kao detalj na majici ili suknji, ističe dizajnerski dvojac modnog brenda eNVy room

VIDEO

Delikatna, zavodljiva, romantična... Čipka je već sezonama jako trendi. A što je kod nje toliko posebno, objasnili su nam Vjeko Franetović i Nikica Ivančević iz eNVy rooma.

- Posebna je zbog toga što je iznimno ženstvena. Muškarca nećete vidjeti u čipki. Ona je istodobno romantična i seksi, otkriva i skriva. A najljepše haljine najčešće su izrađene od čipke - složili su se dizajneri. 

Čipka apsolutno više nije rezervirana za večernju modu, Vjeko Franetović i Nikica Ivančević, eNVy room

Čipka je u službi ženstvenosti još iz vremena renesanse, izrađuje se dvjema tehnikama; šivanjem iglom i prepletanjem pomoću batića, a koliko je unikatan i skupocjen ovaj materijal, svake godine podsjećaju nas i čipkarice na našemu Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi.

Iako mnoge žene izbjegavaju čipku u svakodnevnom odijevanju jer se boje da će izgledati neprimjereno, pa čak i jeftino, Vjeko i Nikica ističu kako je tajna u pravilnoj primjeni.

- Ne trebate biti od glave do pete u čipki, možete je nositi kao detalj na majici, suknji ili čak i hlačama - savjetuju dizajneri i pritom dodaju:

- Čipka apsolutno više nije rezervirana samo za večernju modu. Danas je itekako prisutna i u svakodnevnom odijevanju, bilo kao detalj ili cjeloviti komad. Naš apsolutni favorit su čipkaste pencil suknje dužine do ispod koljena u različitim bojama koje uz pamučnu majicu sa zanimljivim uzorkom poprimaju sasvim drugu dimenziju - kažu. 

A da će se nositi i idućeg proljeća, mogli smo vidjeti na aktualnim Tjednima mode. Tako su Domenico Dolce i Stefano Gabbana u Milanu predstavili zavodljivu kolekciju inspiriranu španjolskom invazijom na Siciliju. Glavne zvijezde revije bile su minucioznim tehnikama izrađene crvene, bijele i crne čipkaste haljine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith