Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Crkva šokirala: Isusa, Mariju i Josipa predstavili kao migrante

Znamo za njihovo stradanje, vidjeli smo kako se postupa prema tim tražiteljima azila. Željeli samo da ih predstavlja Sveta obitelj jer su i oni bili izjeglice, rekla je pastorica Ujedinjene Metodističke Crkve

Foto: Facebook/Claremount UMC
7 komentara

Metodistička crkva u kalifornijskom Claremontu postavila je božićne jaslice koje Isusa, Mariju i Josipa prikazuju kao izbjeglice u kavezu, što je očita aluzija na politiku razdvajanja Trumpove administracije prema migrantima na granici.

- Sveta obitelj ovdje zastupa mnoge bezimene obitelji - rekla je pastorica Karen Clark Ristine iz Ujedinjene Metodističke Crkve opisujući božićnu scenu koja je izazvala mnoge rasprave na društvenim mrežama..

POGLEDAJTE VIDEO:

- Znamo za njihovo stradanje, vidjeli smo kako se postupa prema tim tražiteljima azila. Željeli samo da ih predstavlja Sveta obitelj jer su i oni bili izbjeglice - kazala je. 

Iako klasične božićne jaslice prikazuju Isusa nedugo nakon rođenja, uprizorenje u Claremontu podsjeća na Josipov i Marijin bijeg u Egipat zbog straha od pokolja djece što ga je organizirao kralj Herod. Ristine je rekla da njezina crkva često koristi božićne jaslice kako bi ukazala na socijalna pitanja, poput problema beskućnika. 

NA ŠTO SVE TREBA PAZITI Blagdani mogu biti opasni: Ne palite lampice ako su oštećene

Kontroverzne božićne jaslice postavljene su ispred crkve, a one tradicionalnije mogu se vidjeti unutra.  

- Mi to ne smatramo političkim jaslicama, nego teološkim. Dobila sam podršku mnogih nepoznatih ljudi.. Bili su ganuti - rekla je. (tp)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message