Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Cro Care: Nova aplikacija koja vam pokazuje najbližu hitnu, Covid centar, bolnicu ili konzulat

Cro Care: Nova aplikacija koja vam pokazuje najbližu hitnu, Covid centar, bolnicu ili konzulat

U web platformu ugrađena je i tipka za hitne pozive s kojom putem jednog klika korisnik može pozvati policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, covid službu ili službu za hitne situacije

VIDEO

- Sustav Cro Care je online web platforma za lociranje hitnih službi i Covid centara za testiranje u Hrvatskoj. Sustav pojednostavljuje korisnikov postupak pretrage, jer ima mogućnost pretrage po trenutnoj lokaciji - kaže Dejan Grepo iz webLABa u Splitu i dodaje da korisnik može vršiti pretragu putem:

  • Odabira kategorija (covid testiranja, veleposlanstva i konzulati, bolnice  - domovi zdravlja  i sve ostale državne hitne službe).
  • Radijusa (odabir udaljenosti u km od svoje trenutne lokacije uz mogućnost selekcije kategorija ili tagova).
  • Nazivu (naziv usluge koja je potrebna korisniku).

- U web platformu ugrađena je i tipka za hitne pozive sa kojom putem jednog klika korisnik može pozvati policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, covid službu, službu za hitne situacije. Sučelje je maksimalno prilagođeno krajnjem korisniku jer grafički prikazuje mapu i listu sa lokacijama, te omogućava direktnu navigaciju do traženih lokacija. Također platforma je kompletno prilagođena za korištenje na računalima i mobilnim uređajima - pojasnio je.

Napominje kako je ta web platforma trenutno prevedena na sedam jezika sa Smartweb sustavom za prepoznavanje korisnikovog govornog područja, koje automatski prevodi stranicu na njegov jezik i filtrira lokacija po jezičnom sučelju.

- Ovakva web platforma u vrijeme pandemije je i više nego potrebna stranom kao i domaćem gostu koji u svega par klikova može saznati gdje i kako doći do centra za testiranje na Covid 19, prijaviti svoje zdravstveno stanje, zatražiti medicinsku pomoć, kontaktirati svoje veleposlanstvo i mnoge druge hitne službe koje su mu potrebne - kaže Dejan Grepo.

Dodaje da je projekt namijenjen za cijelu Hrvatsku, a Splitsko-dalmatinska županija već je implementirana u sustav Cro Care koji je 16. lipnja predstavljen javnosti zajedno sa predstavnicima županijske Civilne zaštite, Turističke zajednice i Doma zdravlja. 

Kineski prevaranti na internetu se predstavljaju kao atraktivne žene: Ucjenjuju gole muškarce
Kineski prevaranti na internetu se predstavljaju kao atraktivne žene: Ucjenjuju gole muškarce

- Također, važno je napomenuti da je sustav potpuno modularan i fleksibilan za nadogradnje i proširenja u smislu novih kategorija pretrage za moguću post Covid upotrebu (turističke i pedijatrijske ambulante, ljekarne, lučke kapetanije isl.). Spremni smo na suradnju sa svim ostalim županijama u Hrvatskoj koje ne samo da će olakšati gostima informacije i pronalazak hitnih službi i centara za testiranje na Covid-19 nego će dobiti i kompletnu statistiku koji su korisnici iz kojih država, kada i gdje tražili hitne službe na području Hrvatske što itekako može biti od pomoći za pripremu i organizaciju u nadolazećim sezonama kao i okretanjem stranim tržištima - napomenuo je.

- Važno je za naglasiti da smo spremni povezati cijelu Hrvatsku do kraja 6. mjeseca uz suradnju sa Županijama, Ministarstvom Turizma i Hrvatskom Turističkom Zajednicom koje će sa ovakvim projektom Hrvatsku postaviti kao najpristupačniju i najorganiziraniju u cijeloj Europi - zaključio je Dejan Grepo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'