Lifestyle

Komentari 1

Cro Care: Nova aplikacija koja vam pokazuje najbližu hitnu, Covid centar, bolnicu ili konzulat

Cro Care: Nova aplikacija koja vam pokazuje najbližu hitnu, Covid centar, bolnicu ili konzulat

U web platformu ugrađena je i tipka za hitne pozive s kojom putem jednog klika korisnik može pozvati policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, covid službu ili službu za hitne situacije

- Sustav Cro Care je online web platforma za lociranje hitnih službi i Covid centara za testiranje u Hrvatskoj. Sustav pojednostavljuje korisnikov postupak pretrage, jer ima mogućnost pretrage po trenutnoj lokaciji - kaže Dejan Grepo iz webLABa u Splitu i dodaje da korisnik može vršiti pretragu putem:

- U web platformu ugrađena je i tipka za hitne pozive sa kojom putem jednog klika korisnik može pozvati policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, covid službu, službu za hitne situacije. Sučelje je maksimalno prilagođeno krajnjem korisniku jer grafički prikazuje mapu i listu sa lokacijama, te omogućava direktnu navigaciju do traženih lokacija. Također platforma je kompletno prilagođena za korištenje na računalima i mobilnim uređajima - pojasnio je.

Napominje kako je ta web platforma trenutno prevedena na sedam jezika sa Smartweb sustavom za prepoznavanje korisnikovog govornog područja, koje automatski prevodi stranicu na njegov jezik i filtrira lokacija po jezičnom sučelju.

- Ovakva web platforma u vrijeme pandemije je i više nego potrebna stranom kao i domaćem gostu koji u svega par klikova može saznati gdje i kako doći do centra za testiranje na Covid 19, prijaviti svoje zdravstveno stanje, zatražiti medicinsku pomoć, kontaktirati svoje veleposlanstvo i mnoge druge hitne službe koje su mu potrebne - kaže Dejan Grepo.

Dodaje da je projekt namijenjen za cijelu Hrvatsku, a Splitsko-dalmatinska županija već je implementirana u sustav Cro Care koji je 16. lipnja predstavljen javnosti zajedno sa predstavnicima županijske Civilne zaštite, Turističke zajednice i Doma zdravlja. 

- Također, važno je napomenuti da je sustav potpuno modularan i fleksibilan za nadogradnje i proširenja u smislu novih kategorija pretrage za moguću post Covid upotrebu (turističke i pedijatrijske ambulante, ljekarne, lučke kapetanije isl.). Spremni smo na suradnju sa svim ostalim županijama u Hrvatskoj koje ne samo da će olakšati gostima informacije i pronalazak hitnih službi i centara za testiranje na Covid-19 nego će dobiti i kompletnu statistiku koji su korisnici iz kojih država, kada i gdje tražili hitne službe na području Hrvatske što itekako može biti od pomoći za pripremu i organizaciju u nadolazećim sezonama kao i okretanjem stranim tržištima - napomenuo je.

- Važno je za naglasiti da smo spremni povezati cijelu Hrvatsku do kraja 6. mjeseca uz suradnju sa Županijama, Ministarstvom Turizma i Hrvatskom Turističkom Zajednicom koje će sa ovakvim projektom Hrvatsku postaviti kao najpristupačniju i najorganiziraniju u cijeloj Europi - zaključio je Dejan Grepo.