Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Crvenilo kože zimi ublažavaju serum, krema i ovlaživač zraka

Crvenilo kože zimi ublažavaju serum, krema i ovlaživač zraka
1

Kod zimskog crvenila kože, koje može postati i bolno, pomažu serumi koji prodiru u kožu i smanjuju upalu. Potrebnu vlagu vraćaju bogate hidratantne kreme

VIDEO

Hladnoća, vjetar i velike razlike između unutarnje i vanjske temperature potiče promjene u krvnim žilama što uzrokuje crvenilo lica pa i moguće upale. Ovog neugodnog zimskog pratitelja kože najbolje će ukrotiti serum koji prodire kroz kožu i smanjuje upalu, piše Daily Makeover. Najbolji izbor su oni na bazi kamilice jer ona djeluje umirujuće, dok hijaluronska kiselina pomaže u zadržavanju vlage i sprječava perutanje. Ipak, prije nego ga kupite svakako se savjetujte ili s dermatologom ili s ljekarnikom o izboru, kako bi bili sigurni da ste uzeli pravi za svoj tip kože. 

Krema ublažava svrbež 

Nakon seruma kožu treba nahraniti hidratantnom kremom koja će ublažiti svrbež i suhoću, a najbolji izbor je ulje argana koje potiče proizvodnju prirodnih ulja u koži, povećava elasticitet i hidratizira. Osim ulja argana pomažu i kreme na bazi aloe vere koja uklanja mrtve stanice kože, potiče obnovu i smanjuje crvenilo. 

Sladić, đumbir i krastavac borci su protiv crvenila

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod crvenila osim seruma pomažu i prirodna rješenja kao što su shea maslac te maslinovo i bademovo ulje koji hrane kožu i djeluju protuupalno. Upale kože ublažavaju i ekstrakt zelenog čaja, krastavca, đumbira i vitamina C pa će i te kreme biti od pomoći. Preporučuje se izbjegavati kreme s mirisom, na bazi alkohola, mentola, eukaliptusa ili ulja klinčića jer iritiraju kožu, osobito suhu, piše The Huffington Post.

Dobar izbor su i kreme na bazi sladića koji sadrži glicirizin, flavonoid koji veže vlagu i smanjuje upalu, ali i one s kurkumom jer ima protuupalna i antioksidantska svojstva koja potiču obnovu kože. Kurkuma se može koristiti kao maska za lice, a dovoljno ju je nanijeti jednom na tjedan. 

Maska od kurkume

Sastojci: 2 žlice brašna, 1 žlica kurkume, 3 žlice mlijeka i nekoliko kapi meda

Priprema: Sastojke pomiješajte i dobivenu smjesu u tankom sloju nanesite na lice te ostavite da djeluje oko 20 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Lice nahranite hidratantnom kremom. Masku je dovoljno nanijeti jednom na tjedan. 

Uzrok crvenila su i bakterije

Osim nepovoljnih vremenskih prilika, crvenilo kože mogu uzrokovati bakterije. Tada se kožu preporučuje tretirati serumom s kisikom jer prirodno uklanja bakterije. Osim toga pomažu i laserski tretmani jer prodiru u dublji sloj kože i čiste je. 

Ovlaživač zraka štiti kožu

Razlika u temperaturi između ugrijanog doma i vanjske temperature ne smije biti prevelika i preporučuje se termostat držati između 18 i 20 Celzijevih stupnjeva. Tako koža neće doživjeti šok po izlasku i manji je rizik od crvenila. Osim toga pomažu i ovlaživači zraka koji sprječavaju isušivanje kože.  

Začinjenu hranu i kofein treba izbjegavati

Preporučuje se izbjegavati kofein i začinjenu hranu zato što podižu tjelesnu temperaturu, dehidriraju kožu, pojačavaju cirkulaciju te uzrokuje crvenilo, ali i iritaciju kože. Važno je piti dovoljno vode zato što ona snižava temperaturu, a time i rizik od zarumenjenih obraza.

Koža otporna na minuse: Urea i blagi piling štite od isušivanja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...