Lifestyle

Komentari 0

Čudotvorna soda bikarbona: Za četku, zagorene lonce, srebro

Čudotvorna soda bikarbona: Za četku, zagorene lonce, srebro

Soda bikarbona ili natrijev bikarbonat veoma je pristupačan i jeftin proizvod. Uvijek ju je dobro imati pri ruci, jer je njena primjena u svakodnevnome životu iznimno velika

Vjerojatno je da su vam neki načini korištenja sode bikarbone u kućanstvu već poznati, ali evo još nekih stvari koje možete očisiti sodom, a za koje možda niste znali:

Srebro

Srebro jako brzo potamni ako ga često ne nosite, ali soda bikarbona vratit će u život istrošeni srebrni nakit ili pribor za jelo.

POGLEDAJTE VIDEO:

U lim za pečenje stavite aluminijsku folije i srebrne predmete na vrh, pazeći da dodiruju foliju. Na srebro pospite malo sode bikarbone, a zatim je prelijte kipućom vodom.

Pričekajte dok mrlja ne počne nestajati, a zatim polirajte i osušite svoje srebro čistom i mekom krpom.

Lonci i tave

Kad hrana izgori, vrlo je teško ostrugati iz tave, ali pomoći će soda bikarbona. U tavu ulijte toplu vodu i dodajte sodu bikarbonu. Ostavite da tako stoji oko pola sata.

Nakon toga, hrana bi se trebala lako podići, a tavu ćete moći lakše očistiti.

Zavjese za tuš

Zavjese za tuširanje izuzetno su prljave i često prekrivene plijesni.

Prvi korak je stavljanje zavjesa u perilicu na pranje, a u nju možete dodati i ocat kako bi se riješili bakterija i plijesni.

Nakon što to učinite,ostavite zavjese da se prirodno osuše. Zatim, ako na zavjesi primijetite tragove plijesni, možete je tretirati sodom bikarbonom. Od sode bikarbone napravite pastu s vodom i rasporedite je na zahvaćena područja.

Isperite ih vlažnom krpom i pustite da se još jednom osuše prije nego što ih vratite.

Posudice za mačji wc

Često ostavljaju neugodan miris, ali soda bikarbona to može riješiti. Da biste uklonili miris koji dolazi iz posudice, prekrijte dno sodom bikarbonom prije nego što je napunite pijeskom.

Svaki put kad ispraznite posudu, upotrijebite ovaj trik da zauvijek odagnate mirise.

Četka za kosu

Kad malo bolje razmislite, četke za kosu pune su ulja i prljavštine. 

Svakih nekoliko tjedana trebali biste ukloniti sve dlake na četki, a zatim četku očistiti sodom bikarbonom. Napunite sudoper s malo tople vode i sode bikarbone, a zatim potopite četku. Ostavite tako jedan sat, a zatim je isperite čistom vodom i osušite čistim ručnikom, piše Express.

Najčitaniji članci