Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Čudovište i mrak u snovima su znak prepreka koje vas čekaju

Čudovište i mrak u snovima su znak prepreka koje vas čekaju
1

Tama u snovima upozorava na teškoće, a žestoka zima, snijeg i led označavaju strah od usamljenosti. Ako ne uspijemo pronaći put iz tame, promjene koje dolaze neće ići u korist

VIDEO

Snovima o opasnosti podsvijest šalje poruku da je sanjač ugrožen. Ako vam u snu prijeti opasnost, posvetite dodatnu pozornost financijama, odnosima i zdravlju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:19

Ne smijete zaboraviti ni na simboličku razinu snova o opasnosti. Oni se rijetko ostvaruju, iako većinu sanjača muči strah da će se ono što su doživjeli u snu dogoditi i u zbilji. Podsvijest je zabrinuta ako stvari na javi ne teku prema planu jer tad postoji velika opasnost za duhovni razvoj čovjeka.

Osvješćivanje čovjeka važan je cilj te snovi o opasnosti upozoravaju ako se taj cilj izgubio iz vidokruga. U tom slučaju čovjek najčešće sanja kako je izgubljen u mračnoj šumi, dezorijentiran u nepoznatu, često maglovitu području ili da se utapa. Upozorenje o gubitku cilja donose i snovi u kojima smo djeca, a koji ostavljaju nelagodan, uznemirujući osjećaj. Često se u takvim snovima želimo pogledati u zrcalo kako bismo vratili svoj identitet i stupanj svijesti.

San o opasnosti može biti i onaj u kojem smo u situaciji kojoj nismo dorasli. Ako u snu uspješno riješimo takvu situaciju, to može biti pozitivan znak. Naša nam podsvijest govori da smo sposobni prevladati zapreke u stvarnome životu. Opasnost u snovima može biti posredna, poput prirodne katastrofe ili scenarija u kojem smo oči u oči s nesavladivim bićem.

Ako je naše tijelo u izravnoj opasnosti, a mi uspijemo pobjeći, to je predznak uspješna budućeg života. No ako ne uspijemo pobjeći izravnoj opasnosti te nas rane ili čak ubiju, mogli bi nas očekivati znatni gubici u stvarnom životu. Ako u snu vidite čudovište, to implicira da ćete doživjeti neprijatnost. Moguće je da u okruženju imate osobu u čijem se društvu osjećate neugodno, ali ne možete ništa napraviti kako biste je izbjegli. I sami ste svjesni da ćete se kad-tad s “čudovištem” morati suočiti i riješiti spornu situaciju jer će u suprotnom ispaštati oni koji nemaju nikakve veze s vašim sukobom. 

Snovi Zodijaka: Škorpion sanja o smrti, Rak vodu, Lav letenje
Snovi Zodijaka: Škorpion sanja o smrti, Rak vodu, Lav letenje

Kad sanjate da bježite od čudovišta, to ukazuje da ste uplašeni. Vjerojatno ste naišli na prepreku za koju će vam trebati više vremena I hrabrosti kako biste je premašili. Morat ćete malo zastati i prihvatiti da niste svemogući nego da, kao i svi drugi, imate pravo pogriješiti.

Najčešći ugođaj snova o opasnosti su strah i tama. Tama upozorava na zapreke na koje ćemo naići. Ako ne uspijemo naći put, promjene koje dolaze neće nam ići u korist. No ako uspijemo pronaći put iz tame u svjetlo, uspješno ćemo se suočiti sa svim teškoćama i tad su snovi o opasnosti zapravo pozitivan znak.

Primjer neposrednog sna o opasnosti je onaj o žestokoj zimi. Na simboličkoj razini san o zimi znači strah od usamljenosti. Kolektivno nesvjesno pamti tisuće godina umiranja zbog hladnoće, gladi i smrzavanja, a ta se simbolika manifestira u snovima. Snovi o snijegu i ledu upozoravaju na opasnost da ostanemo sami i nezaštićeni. Strah od smrzavanja, o kojem govori san o žestokoj zimi, strah je od gubitka svega poznatog. Upozorenje na neku opasnost može se stoga pojaviti i na način koji ćemo morati detektirati analizom snova. Svaki životni motiv može biti polje na kojem će san o opasnosti procvjetati. Kod takvih je snova važno poslušati upozorenje podsvijesti kako bismo što više ublažili posljedice.

Ljetni snovi: Veliki val je bijes, a plaža potreba za opuštanjem
Ljetni snovi: Veliki val je bijes, a plaža potreba za opuštanjem

Napadači u snu upozorenje su sanjaču

Kad nam drugi prijete u snovima, to je znak društvenih ili emocionalnih neprilika. Naša podsvijest vjeruje da smo u opasnosti i trebalo bi promisliti o značenju takvih snova.

Strah da ništa nije u našim rukama

Snovi u kojima prijeti prirodna opasnost poput potresa ili poplave česti su kad osjećamo da nemamo kontrolu nad životom i da smo prepušteni na milost i nemilost sudbini.

Veliki strah od smrti

Najveći je strah onaj od smrti. On može simbolizirati strah od samoće, gubitka ili patnje. No može značiti i želju da budemo oslobođeni boli ili bolesti. Može značiti i da postajemo manje zaokupljeni materijalnim.

Podsvijest otkriva opasnosti na javi 

Ako sanjamo o opasnosti u našem domu, to bi moglo značiti da postoji neka realna opasnost, poput neispravnih instalacija, koje nismo svjesni, ali naša podsvijest ju je primijetila.

Snovi koje prati osjećaj straha 

Osjećaj straha u snovima može značiti razočaranje u trenutačni razvoj neke životne situacije. Strah općenito predstavlja zapreke i treba mu se suprotstaviti. Ako vam je to neizvedivo, san upozorava da vam se netko lažno predstavlja kao prijatelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje