A 26. prosinca, osim sv. Stjepana, obilježavamo dan lizalice. Svi slatkiši, a posebno lizalice, koji su ostali od Božića na ovaj dan neka budu pojedeni.
RECEPT ZA LIZALICE
Danas slavimo dan lizalica: Razveselite mališane i napravite im domaće slatkiše
Ovaj tvrdi slatkiš načinjen od aromatizirane saharoze i kukuruznog sirupa postavljen na štapić, danas dolazi u bezbroj oblika, boja i okusa.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Lizalice od Nutelle
Sastojci:
- 400 gr šećera
- 50 ml soka po želji
- pola žličice limunske kiseline
- papir za pečenje
- drveni štapići
Priprema:
Šećer sa sokom stavite u posudu i sve vrijeme miješajte drvenom žlicom dok se ne dobije karamel masa. Maknite sa štednjaka, dodajte limunske kiseline i dobro izmiješajte. Velikom žlicom stavljajte smjese na papir za pečenje da se dobije krug u obliku vrha lizalice. Ubaciti štapiće i ukrasiti po želji. Ostavite u hladnjaku da se učvrste.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku