Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Dečki koje volimo: J. Statham britanski grubijan mekog srca

Dečki koje volimo: J. Statham britanski grubijan mekog srca
4

Nije ni sanjao da će siromašne ulice londonskog predgrađa zamijeniti crvenim tepihom u bježati od obožavateljica, a kaže da i najveći frajeri plaču zbog žena

VIDEO

Mišićav, dubokog hrapavog glasa, atletske građe i meka srca. Tako bi se u nekoliko riječi moglo opisati 47-godišnjeg glumca Jasona Stathama. Kao stvoren je za akcijske junake. Rođen je i odrastao u Sydenhamu nedaleko od Londona u prilično nekonvencionalnoj obitelji. Majka je bila plesačica, a otac barski pjevač i ulični prodavač. Iako je od roditelja naslijedio talent za glazbu i scenu, pa čak i neko vrijeme nastupao kao ulični performer, zapravo ga je najprije privukao sport. Kao i većina dječaka u Engleskoj, i Jason je najprije zaigrao nogomet, no tijekom školovanja prebacio se na mnogo elegantnije plivanje i skokove u vodu. Upravo zahvaljujući treninzima i plivanju, izgradio je besprijekornu figuru, a da to nije bila samo zabava dokazao je 1992. godine kad je na svjetskom prvenstvu u skokovima u vodu dospio do 12 mjesta i čak 12 godina bio član britanske reprezentacije. 

- Uživao sam u tom sportu, ali to je mali sport i s njim se teško probiti. Ali mi je građa tijela pomogla da postanem fotomodel - kaže Statham o razlozima zašto je prestao trenirati. I doista, za jednog treninga u Crystal Place National Sports Centru u Londonu zapazio ga je skaut jedne modne agencije i ubrzo je postao zaštitno lice marke French Connection. Njegove fotografije zapazio je redatelj Guy Ritchie koji je 1997. tražio glumce za svoj sljedeći film. Bio je to akcijski hit “Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške”. Iako nije imao nikakvoga glumačkog iskustva, Jason Statham je briljirao i udario temelje sjajnoj glumačkoj karijeri. 

Iste godine na ljetovanju u Grčkoj prohodao je s 13 godina mlađom Kelly Brook. U to je doba bila fotomodel, a slavu je stekla reklamirajući Foster’s pivo i Bravissimo - donje rublje za prsate žene. Čim je postala punoljetna počela je glumiti i postala televizijska prezenterica. Izgledali su kao idealan par i izdržali su u vezi sedam godina, ali Statham nije ni slutio da će mu Kelly bezobzirno slomiti srce, i to s kolegom Billyjem Zaneom, zvijezdom “Titanica” u kojem je glumio Cala. Otkrile su to fotografije u novinama na kojima su Zane i Kelly uhvaćeni u prilično prisnim trenucima, i to u St. Tropezu, na jugu Francuske. U to vrijeme Jason je naime bio na drugom kraju svijeta. U Americi je snimao film “Transporter”. Fotografije su ga bacile u očaj, pa je čak nazvao Kellyna oca i molio ga da urazumi svoju kćer jer da ju on neizmjerno voli i namjerava se njome oženiti. I mislio je ozbiljno. Kad se 2001. godine preselio u Los Angeles i postao holivudski glumac, ona se preselila s njim. Jason je tamo kupio i kuću, a bili su i suvlasnici stana u Londonu. 

Mnogo godina poslije, na pitanje ima li nježniju stranu, Jason je odgovorio: 

- Zar nije normalno da i muškarci plaču? Mene može rastužiti kad me ostavi djevojka ili kad mi netko umre. Bol je slična i normalno je da tad plačem. Pa zar mi ne bismo trebali pokazivati emocije? 

Za razliku od proćelava muškarčine Jasona, njegova krhka djevojka o prekidu je progovorila prilično hladno. - Predugo sam ostala u vezi s Jasonom jer smo prohodali kad sam bila vrlo mlada i bojala sam se napustiti sigurno gnijezdo. No to bi se kad-tad dogodilo.

Stathamu je trebalo godinu dana da pronađe novu ljubav. Bila je to također 13 godina mlađa Sophie Monk. Australska pjevačka zvijezda iz pop-grupe Bardot bila je dostojna zamjena, ali veza je bila prilično ležerna. Zapravo je još liječio ljubavne rane i veza je završila godinu dana poslije tako da je on napustio Sophie zbog američke manekenke Alex Zosman. 

Nevjerojatno je da o njoj nikad ni u jednom intervjuu nije rekao ni riječ. Bio je s njom čak četiri godine i jedino što se o Alex znalo jest da je mlađa od njega pet godina. Iako postoje njihove brojne zajedničke fotografije, o njoj jedva da se može naći pokoja riječ. Posljednji put ljetovali su ploveći na jahti oko St. Bartha u ljeto 2010. godine, a onda je sirota Alex iz novina doznala da je Jason našao novu ljubav. I to još u travnju na Coachella Valley Music and Arts festivalu u Kaliforniji. Ovaj je put bila to čak 19 godina mlađa Viktorijina anđelica Rosie Huntington-Whitley. Uz nju se, čini se, napokon smirio. Iako se s vremena na vrijeme pojave tekstovi o njihovu prekidu, na kraju to obično budu samo glasine. Doduše, slaba karika ove veze je Jason koji je u međuvremenu očvrsnuo i postao pravi macho. 

Proćelav, muževan, uspješan, pravi je mamac za žene. Iako mnogo mlađa, Rosie ima bezbroj razloga za ljubomoru. To je i bio razlog posljednjih trzavica prije godinu dana kad su Jasona zatekli na večeri u restoranu kako se ludo provodi s grupom djevojaka. Samo nekoliko dana kasnije, Rosie koja je isto tako vrlo uspješna u svom poslu, pa stoga i samosvjesna, preko Twittera je poslala fotografije s ludog provoda na Ibizi. Bez Jasona. Strasti su se slegnule i Jason i Rosie su još zajedno iako je veza daleko od idealne, na radost njegovih obožavateljica. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala