Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Denim naš najdraži: Kako se brinuti o omiljenom traperu?

Velika većina nas ima ih u ormaru, jer taj omiljeni model i kroj nije lako pronaći u idealnoj veličini, stoga traperice treba paziti i prati na pravilan način, kako ne bi izgubile na teksturi i boji

Foto: Dreamstime
0 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Gigi voli šilterice, velike sunčane naočale i ogrlice

Traperice su jedan od najpraktičnijih odjevnih predmeta te su već generacijama prisutne u svakodnevici, no iako su toliko popularne, ipak zahtijevaju posebnu brigu i rituale njege.

London Fashion Week - Street Style | Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/PIXSELL Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/PIXSELL

- Traper hlače mogu trajati dugo, no treba ih prati što rjeđe, ne smijemo zaboraviti da su one prvenstveno radnička odjeća. S vremenom će one omekšati, a često pranje učinit će njihovu boju blijedom. Obavezno pri pranju treba okrenuti traperice naopačke, upravo kako bi se sačuvala ta karakteristična boja - komentirao je stručnjak za traper Adam Cameron za Robbreport.

ZVIJEZDA SE ŠARENI Samo lude boje: Taylor Swift bira samo super šarene jakne

Savjetuje da ih peremo samo kad im je potrebno osvježenje, no ne previše često kao druge hlače. Naime, denim pretjeranim pranjem gubi na kvaliteti, naročito ako je voda tvrda i deterdžent običan, odnosno klasičan kojeg inače koristimo.

ART PROJEKT Dizajner rastavio tenisice na dijelove i izradio maske za lice

Upravo zato, postoji i deterdžent za traper koji čuva njegova vlakna, ali i boju.

Bolje je prati ih u hladnijoj vodi, na taj način očuvat ćete nijansu. Nakon toga ih treba posušiti prirodnim putem, jer sušilica nije dobra za traper, uništava vlakno.

Olivia Palermo sighting - New York | Autor: XPX/Press Association/PIXSELL Foto: XPX/Press Association/PIXSELL

Stručnjak tvrdi i da će traperice s vremenom pokazati svoj karakter, one se s nošenjem mijenjaju i to je dio njihove osobnosti kao modnog i odjevnog predmeta.

Traper je napravljen od pamuka, a samim time je i osjetljiv na uništavanje tkanja, stoga je važno pri korištenju paziti na eventualne rupe i perforacije, hit detalj na mnogim trapericama. Idealne su one rupe koje imaju opšiveni rub, jer se rupa neće dalje širiti.

IZAZOV ZA DIZAJNERE Osmislili jaknu od bakra, koja je otporna na viruse i bakterije

Kao i svake hlače, traperice se znaju raširiti na koljenima, no ako u tkanju imaju rastezljive niti, "koljena" će biti manja, odnosno slabije izražena.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Gigi voli šilterice, velike sunčane naočale i ogrlice

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message