Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Deset neobičnih ljudskih ideja i teorija o zagrobnom životu...

Deset neobičnih ljudskih ideja i teorija o zagrobnom životu...
1

Od zastrašujućih podzemnih oblika pakla do ideje raja na zemlji i okrutnih kazni koje bi mogle uslijediti nakon smrti, pogledajte 10 neobičnih teorija u koje neki vjeruju

VIDEO


  • 10. Avici: Budistički grešnici vjeruju kako će zagrobni život provesti zaglavljeni u podzemnoj kocki unutar jezera ispunjenog vatrom. To je ujedno i najniža verzija pakla, gdje navodno odlaze oni koji su ubili svoje roditelje ili pak svetog čovjeka.
  • 9. Most Chinavat: Prema učenju zoroastrizma, ljudi nakon smrti hodaju mostom na kojem se odlučuje jesu li "dobro" živjeli. Ako su previše griješili, most se sužava i okreće naopačke, a grešnici su prisiljeni jesti trulo meso.
  • 8. Irkalla: Prema babilonskom mitu tijelo se nakon smrti i dalje raspada na ovom svijetu, a preminuli jedu prašinu i blato cijelu vječnost dok ih nadziru čuvari.
  • 7. Jahannam: To je islamski koncept pakla u koji spadaju i grešnici koji poštuju više bogova. Kazne tamo uključuju deranje kože i bušenje lubanja te kuhanje mozga.
  • 6. Diyu: Prema kineskoj mitologiji duše moraju pregovarati za svoje pomilovanje na planini noževa i u svijetu leda. Čak i nakon smrti, duša može ponovno umrijeti te se iznova rađati u paklu.
  • 5. Azteci: Vjerovali su kako ih se nakon smrti šalje u jedan od tri moguća zagrobna života, ovisno o načinu na koji su umrli. Oni koji umru od starosti tako prelaze u blagu verziju pakla, dok oni koji su bili nečija žrtva, prelaze u neki oblik raja.
  • 4. Rastafarijanizam: Rastafarijanci vjeruju kako će nakon smrti ostati u istim tijelima te živjeti u Etiopiji. Pod imenom Zion, ta se zemlja smatra rajem na zemlji.
  • 3. Štovanje predaka: Brojna afrička plemena vjeruju da njihova duša nakon smrti ostaje "kod kuće" te utječe na život njihovih rođaka. Ako se prema tijelu preminulog ne odnosi s poštovanjem, mogu uzrokovati probleme poput neplodnosti ili smrti u obitelji.
  • 2. Drevni Egipat: Oni su prakticirali mumificiranje vjerujući da će tijelo i dalje živjeti nakon smrti. Oni koji su živjeli "lošim" životom daju se kao hrana božici koja izgleda kao hibrid nilskog konja, krokodila i lava. 
  • 1. Sokushinbutsu: Budisti su prakticirali samo-mumifikaciju tako da su dehidrirali i pokapali sami sebe u grobnice. Oni koji su nakon 1000 dana pronađeni kao mumije, štovalo se te smatralo kako su oni sada jedno s Budom.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju
NIJE TEŠKO

Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju

Iako u obzir dolaze brojni elementi, ipak postoje neki zdravi koraci koje je lako poduzeti kako bismo smanjili rizik od ulaska u taj začarani krug tuge, koji s vremenom može postati sve dublji