Lifestyle

Komentari 0

Dizajner Matthew Williams novi kreativni direktor Givenchyja

Dizajner Matthew Williams novi kreativni direktor Givenchyja

Williams je naslijedio Clare Wright Keller, dizajnericu koja je potpisala vjenčanicu za Meghan Markle, no ostavku na prestižno mjesto dala je prije par mjeseci, nakon samo tri godine

Matthew Williams američki je dizajner i autor luksuznog street wear brenda "1017 Alyx 9SM" te ovih dana postaje kreativni direktor francuske modne kuće Givenchy. I dalje će voditi svoj cool brend, no sada ujedno preuzima vodstvo nad jednim od legendarnih modnih carstva u svijetu mode. 

Clare Wright Keller naslijedila je prije tri godina Riccarda Tiscija, koji je od Givenchyja napravio mega luksuzni brend te kuću vratio u sam vrhu svjetske modne scene. Tisci je radio u kući čak 13 godina, da bi tijekom 2018. prešao u Burberry.

Ovakvi modni transferi dočekani su u svijetu mode s velikim interesom jer vremena se mijenjaju, a sada je luksuzni street style hit, što znači da će i Givenchy ići u tom smjeru, nešto kao i Louis Vuitton s Virgilom Ablohom.

Upravo je Louis Vuitton Moët Hennessy vlasnik brenda Givenchy, a direktor kompanije Sidney Toledano istaknuo je za WWD kako su Williamsa promatrali još od kada je prije 4 godine osvojio LVMH nagradu za Mlade dizajnere.

Najčitaniji članci