Lifestyle

Komentari 0

Djeca koja se igraju sa svojim očevima uče i pamte više i brže

Djeca koja se igraju sa svojim očevima uče i pamte više i brže

Očevi koji od malih nogu čitaju svojoj djeci pridonose njihovom kognitivnom razvoju. Osim toga, igranje i interakcija oca i djeteta može pridonijeti boljoj interakciji i društvenom ponašanju s vanjskim svijetom

Dokazano je da očevi u prva 4 mjeseca roditeljstva dožive rast dijelova mozga uključenih u roditeljsku motivaciju. Promjena se događa i za tate i za bebe, koje zahvaljujući očevoj prisutnosti i razigranosti uče upravljati svojim emocijama. I kako se pokazalo, one uče vještine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prvih nekoliko mjeseci je vrlo važno. Od prvih tjedana bebe počinju učiti kako razmišljati, zamišljati i učiti o stvarima oko sebe. Proces učenja naziva se kognitivni razvoj i događa se pred vašim očima. Otac uvelike doprinosi ovom procesu, a najbolji način pomoći je biti uključen od početka.

Do dobi od 2 godine, bebe prepoznaju boje i oblike.

Studiju je proveo tim s Imperial Sveučilišta u Londonu, King’s Sveučilišta London i Oxforda. Istraživači su snimili očeve kako se igraju sa svojim tromjesečnim bebama tri minute na prostirci na podu, bez igračaka te su ih ponovno snimili tijekom sesije čitanja knjiga nakon što je dijete napunilo 2 godine.

Primijetili su da su bebe koje su se više igrale sa svojim očevima u dobi od 3 mjeseca mogle postići dobre rezultate na testovima do 2 godine, poput prepoznavanja oblika i boja, u usporedbi s bebama koje nisu imale veliku prisutnost oca.

Čitanje je odlična aktivnost za malu djecu.

U studiji je također objavljeno da su čitalačke aktivnosti korisne za pažnju, rješavanje problema i jezik. Stoga su očevi koji su od malih nogu odvojili vrijeme da čitaju svojoj djeci, na miran i strpljiv način, pridonijeli njihovom kognitivnom razvoju.

Očeva interakcija s djetetom također može utjecati na djetetovo društveno ponašanje.

Ova studija otkrila je i da na društveno ponašanje djeteta utječe interakcija oca i djeteta. Budite prisutni u životu svog djeteta jer igra u dvorištu ili u zatvorenom može pomoći vašem djetetu u interakciji s vanjskim svijetom. Osim toga, vaše dijete može postati aktivnije, piše Bored Panda.

Najčitaniji članci