Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Djeca u Petrinji sama uredila vrtić šarenim i veselim bojama

Djeca u Petrinji sama uredila vrtić šarenim i veselim bojama
9

Dječji vrtić Petrinjčica, objekt Kapljica, dobio je novi, veseliji izgled zahvaljujući akciji portala Klokanica.hr 'Dječji svijet u šarenim bojama' i sponzorima Pevecu i JUB-u

U akciji Dječji svijet u šarenim bojama, koju portal Klokanica.hr provodi u suradnji s tvrtkama Pevec i JUB, u subotu 20. lipnja preuređen je Dječji vrtić Petrinjčica, objekt Kapljica, u Petrinji, koji je u natječaju na Klokanici pobijedio sa 198 glasova čitatelja.

"Vjerujte, nama ovo sve puno znači, počašćeni smo, presretni, zadovoljni i uzbuđeni. Ovo je za nas stvarno jedan veliki događaj", rekla je Nataša Vidović, ravnateljica vrtića Petrinjčica.

Vrtićka junakinja - humanitarka

Pobjednički vrtić prijavila je Maja Ostojić, mama djevojčice Dee, koja ga pohađa, a Dea je dobila titulu vrtićke junakinje i bicikl koji je osigurao Pevec. Međutim, Dea je postala junakinja i izvan svog vrtića i to u očima dječaka Marka Prašnjaka i njegove obitelji kojima je ova skromna djevojčica poklonila osvojeni bicikl.

"Budući da Dea ima bicikl, poklonili smo ga obitelji Prašnjak koja živi u selu pokraj Petrinje. U obitelji Prašnjak ima dvanaestero djece i sretni smo što smo im mogli pomoći i razveseliti dječaka Marka koji će se najviše služiti ovim biciklom", otkrila nam je Deina mama. 

Djeca i roditelji zajedno u poslu

Dok su djeca i roditelji bojali kućicu, police, stolce, klupe i ostali namještaj kojemu je trebalo osvježenje, voditeljica Marijana Batinić nije krila svoje oduševljenje zahvalnicom koju su joj djeca izradila. 

"Moram priznati da mi je ovo prva zahvalnica koju sam dobila i oduševljena sam. Ponosna sam što sam dio ovog projekta i ponosna sam što sam danas gledala našeg Branka Ognjenovića kako priprema zdrave obroke i kako promiče zdrav način života od predškolske dobi", rekla je voditeljica Marijana Batinić.  

Uz ukusne zalogajčiće koje su napravili profesionalci, svoje kulinarsko umijeće pokazali su i najmlađi. U natjecanju za male kuhare, djeca su pripremala voćne plate i gusjenice kao salate. 

"Drago mi je da sam dio ovog projekta  i uvijek kad su u pitanju djeca, udruga Kuhara bez granica Renato pomoći će najviše što može", rekao je Branko Ognjenović, majstor kulinarstva. 

Vrijeme za igru, ali i učenje

Nakon bojanja, natjecanja, pjesme, plesa i igre, došlo je vrijeme i za predstavu. 'Priču o Tupsonima ili zašto treba učiti' izveli su glumci Hrvoje Zalar i Anja Đurinović. Predstava govori o narodu Tupsona koji se jako voli igrati balonima. Učenje im zna biti malo dosadno, ali su shvatili da je ono potrebno kako bi se mogli obraniti od velikih Glupsona. 

"Predstava ima malo neobičan naziv, ali djeca čim čuju naziv Tupsoni, znaju na koga se to odnosi. Odnosi se na dob kada je najvažnija igra, a mi smo kroz igru pokušali uputiti djecu da ipak treba nešto učiti i naučiti", rekao je Hrvoje Zalar, umjetnički voditelj kazališta Prijatelj. 

U objektu Kapljica se nalaze dvije odgojne skupine, koje pohađa 45 djece. S obzirom na to da nemaju vlastito dvorište, niti igralište, uređenje interijera ovom je vrtiću od velike važnosti i koristi djeci i tetama.

Akcija 'Dječji svijet u šarenim bojama' se nastavlja, a nove prijave vrtića za uređenje kreću već nakon ljeta. Pratite nas na Klokanica.hr i na vrijeme saznajte sve detalje!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku