Obavijesti

Lifestyle

Komentari 75

Dječaku (11) ovo je posljednji Božić u životu - umire od raka

VELIKA BRITANIJA Nisam mogla disati, srušila sam se kada su nam rekli o čemu se radi. Osjećala sam se kao da mi je netko iščupao srce. Bio je to strašno. Molila sam se da su pogriješili, ispričala je njegova majka

VIDEO

Strašnu dijagnozu liječnici su mu postavili prije dva tjedna - tumor na mozgu zbog kojega neće živjeti dulje od šest mjeseci do godine dana.

Reece Probert (11) iz Velike Britanije činio se savršeno zdravim do prije šest tjedana kada je počeo šepati i osjećao je bol u ruci, a nakon toga su se pojavili i problemi s govorom.

Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!
Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!

Upravo su poteškoće s govorom pobudile sumnju na najgore kod susjede kojoj su dijagnosticirali benigni tumor na mozgu. Primijetila je da se sve više muči da bi rečenice izgovorio kako treba. I ona je imala slične simptome. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Majka Jenna (31) ga je odvela u bolnicu, a liječnici su najprije sumnjali da je imao moždani udar. Skeniranjem glave otkrili su da se ne radi o moždanom udaru već o agresivnom tumoru na mozgu koji je nemoguće ukloniti operacijom. 

Radi se o difuznom intrinzičnom pontinskom gliomu (DIPG) - vrsti raka koja obično pogađa djecu, a većinu pacijenata ubije u roku od šest mjeseci do godinu dana nakon dijagnoze, prenosi Daily Mail.

- Počela sam vrištati 'Ne, ne ne...'. Nisam mogla disati, srušila sam se kada su nam rekli o čemu se radi. Osjećala sam se kao da mi je netko iščupao srce. Bio je to strašno. Neko vrijeme sam se samo molila da su pogriješili, da to nije prava dijagnoza, nadala sam se. Čak je i onkolog počeo plakati dok mi je to govorio - prisjetila se Jenna najgoreg dana u životu.

Liječnik je objasnio da nema lijeka, da mu nikako ne mogu pomoći, čak niti kemoterapijom. 

Shrvana obitelj je nakon prvobitnog šoka odlučila obrisati suze i pripremiti najljepši Božić za nesretnog dječaka, jer će mu vjerojatno biti posljednji u životu.

Pokretanje videa...

00:33

- To je naš zadnji Božić koji ćemo provesti zajedno i želimo da mu bude lijepo i ugodno, da se osjeća kao kralj, kao najvažnija osoba na svijetu. Biti će vrlo emotivno, to je sigurno. Dekorirat ćemo cijelu kuću tako da izgleda kao špilja Djeda Božićnjaka - ispričala je majka.

Ovaj hrabri dječak pokušava biti optimističan i veseliti se danima koji su pred njim, ali tuga u njegovim očima govori više od riječi. 

- Jako sam ponosna na njega kako hrabro sve to podnosi - dodala je njegova majka.

Reece će krenuti na radioterapiju koja mu možda malo produlji život, ali sve je jako neizvjesno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru