Lifestyle

Komentari 1

Dnevni boravak baš po našem guštu: Zaboravite na stres...

Dnevni boravak baš po našem guštu: Zaboravite na stres...

Vraćam se u Rijeku, ali više ne kao odvjetnik, odlučio je Marko Rogić kad se vraćao s godišnjeg odmora te otvorio kafić u kojem je stres zabranjena tema

Oboje odvjetnici, oboje veliki zaljubljenici u putovanja, oboje obožavatelji knjiga i starih ploča... Tako bi se na zajednički nazivnik mogla svesti ova priča koja počinje u ljeto 2013., kad u šumi sudskih rasprava i tekućih predmeta Marko Rogić nije imao vremena podići glavu s papira. Vraćajući se s kratkoga godišnjeg odmora s otoka Oliba u Rijeku, odlučio se dovesti u ponešto drukčijem poslovnom formatu. Nakon više od jedanaest godina odvjetničkog zanimanja, što kao zamjenik državnog odvjetnika, što u svom uredu, Marko je rekao - dosta,  te sa suprugom, također odvjetnicom, otvorio book caffe Dnevni boravak.

- Martina me zapravo učvrstila u toj namjeri. Često putujemo, nas dvoje smo se i upoznali na putovanju, nije nas spojila struka (smijeh). Upravo smo u tim našim lutanjima svijetom maštali o mirnijem životu, o uređenju intimnoga gnjezdašca koje bi moglo privući i ‘udomiti’ ljude sličnoga habitusa… koji u čitanju knjige, slušanju glazbe i druženju lišenom mjerenja i odmjeravanja nalaze užitak. No približiti takvu ideju roditeljima i obitelji, e to je zahtijevalo prilično truda (smijeh), makar i danas nisam siguran da su to potpuno prihvatili - govori Marko. 

Mjereno u vremenskim jedinicama, dodaje, od trenutka izgovaranja rečenice: “Vraćam se u Rijeku, ali više ne kao odvjetnik” pa do otvaranja vrata book caffea prošlo je nešto više od pola godine.

Najčitaniji članci