Obavijesti

Lifestyle

Komentari 54

'Dobio sam praznu kuvertu na vjenčanju. Kad sam saznao tko je to bio, jako sam se razočarao'

'Dobio sam praznu kuvertu na vjenčanju. Kad sam saznao tko je to bio, jako sam se razočarao'

Kada je Milutin iz Srbije nakon vjenčanja pregledavao tko mu je što poklonio, otkrio je da mu je netko dao nepotpisanu praznu kuvertu. Pod svaku cijenu je želio saznati tko je taj 'prevarant'

VIDEO

Koliko puta ste čuli da su se mladenci požalili kako im je, umjesto poklona ili novca, neko od gostiju na vjenčanju 'uvalio' praznu kuvertu? Vjerovali ili ne, to se zaista događa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Potrošili smo 90.000 eura na razvod da bi se opet vjenčali' 00:46

A kako to obično bude, “prevarant” ostane neotkriven jer su mladenci bili uzbuđeni, opijeni srećom i svime što se oko njih da bi primijetili tko im je kakvu kuvertu dao u ruke…

Barbara je dobila 3 prazne kuverte za svoju svadbu

Na jednom srpskom forumu je tako jedna bivša mlada, a sad sretno udana žena po imenu Barbara, otkrila da je na svom vjenčanju dobila ne jednu, ne dvije, već tri takve prazne kuverte

Mladenci iz Srbije su šokirali goste - u pozivnici su napisali koliko novca očekuju od njih
Mladenci iz Srbije su šokirali goste - u pozivnici su napisali koliko novca očekuju od njih

Naime, priča je krenula o neobičnim svadbenim običajima, ali ono što je najviše 'zapalilo forumaše jest priča o praznim kuvertama. Kako je većina istaknula, nije sramota ako nemaš novaca za poklon, ali je 'odvratno ako lažeš i obmanjuješ mladence koji su ti prijatelji ili rodbina'.

Svoje iskustvo podijelio je jedan korisnik ovog foruma po imenu Milutin, a njegova nevjerojatna priča izazvala je mnoštvo komentara na mreži… Evo što se Milutinu dogodilo:

- Oženio sam se prije 12 godina i, hvala Bogu, još sam u braku. Bolju ženu nisam odabrati i ako mene pitate, svima bih savjetovao brak. Ali poslije iskustva koje sam imao, ne bih i vjenčanje – počeo je ovim riječima svoju priču.

- Svadba je bila za 300 gostiju, i žena i ja imamo dosta prijatelja i rodbine, pa jednostavno nismo mogli smanjiti. Novac smo posudili, računajući da ćemo ih vratiti poslije vjenčanja, jer smo većini, makar onim najbližim, poručili da bi nam više značio novac od poklona - iskren je Milutin.

- Sve je bilo super, bilo je veselo, plesalo se do jedan u noć… Poslije smo, kako je to običaj, žena i ja otvarali poklone, a novac iz označenih kuverata smo stavljali na gomilu. Znao sam da će biti nekih nepotpisanih poklona i kuverti, uvijek se dogodi da se zaboravi čestitka u posljednjem trenutku.

A onda se dogodilo ono za što je Milutin čuo da se događalo mladencima, ali nikada nekome njemu bliskom. Naišao je na praznu kuvertu…

- Otvaramo mi tako te kuverte, a ljudi su davali koliko je tko imao – 20, 30, 50, 100 eura… Svako prema svojim mogućnostima. Dobar prijatelj iz vojske, a za koga sam znao da je u financijskim problemima, napravio je foru, pa je u kuvertu stavio papirić na kojem piše: 'Dajem ti 50 eura'. I stvarno mi je poslije pola godine dao novac.

Potrošila je samo 1800 eura na vjenčanje: 'Ceremonija je bila u dvorištu i bilo je prekrasno'
Potrošila je samo 1800 eura na vjenčanje: 'Ceremonija je bila u dvorištu i bilo je prekrasno'

Ali, da se vratim… Uzimam ja tako jednu bijelu kuvertu, i vidim da je tanka… Otvorim, a unutra ništa! - naveo je Milutin.

- Au, pa to se stvarno događa, pomislim. Pitao sam ženu je l’ ima ideju tko bi mogao biti, ona kaže da nema. Stvarno su nam svi gosti bili vrlo bliski. Ako nije obitelj, onda su prijatelji iz djetinjstva. Bilo je tu njenih prijateljica i mojih prijatelja koji su doveli dečke i djevojke, a koje ne poznajemo, ali oni i nisu davali poklone. Dakle, blizak krug od 300 ljudi, a među njima “korov”… Pa, je li to moguće? - kaže Milutin.

Milutin je krenuo u potragu za 'prevarantom'

Izdaja ga je toliko pogodila da se zainatio i želio otkriti tko je to učinio pod svaku cijenu. Razgovara je sa ženom i zaključili su da se najvjerojatnije radi o nekom daljem rođaku, jer su prijatelje koje su zvali znali od djetinjstva, odrasli su zajedno…

- Krenuo sam redom zvati one koji se nisu potpisali na poklon. Jedan rođak, drugi rođak, tetka s tatine strane, ujak s mamine i tako redom. Lijepo ja sve, pitam je l’ im bilo lijepo, zahvalim se na poklonu, pa kažem: 'Jao, pobrkale su nam se čestitke, ne znam na čemu da se zahvalim…?” I onda oni kažu – te pekač, pa 50 eura, set posuđa, i tako… Krug se suzio, svi od rodbine su nešto dali. Ostalo mi je samo par prijatelja. Neke dvije njene prijateljice i moja tri prijatelja, od kojih sam sa jednim zaista odrastao. Išli smo zajedno u vrtić, školu, živi u mojoj ulici, druga kuća od mojih roditelja… Poslije srednje je otišao u Ameriku, bio tamo nekih desetak godina, pa kako nije bilo posla, vratio se i sad je opet kod svojih. Rekoh, daj da i njega nazovem, uvjeren da nije on prevarant – priča Milutin.

– Nazovem ga, pa opet odglumim sve po redu – zovem da se zahvalim, a ne znam na čemu… itd., kad ono tajac…. Ćuti on s druge strane telefona. Rekoh: “Zašto šutiš, što je bilo?” I tu on počne nešto muljati. Te izgubila mu se čestitka, te je stavio 200 evra, te je ostavio novac da njegovi daju… Vidim ja koliko je sati… Zahvalim mu se što je bio na vjenčanju i kažem: 'Prijatelju, mogao si da mi reći da nemaš, ne bi bio nikakav problem… Više nikada mi se nije javio, niti ja njemu. A njegovi roditelji se crvene svaki put kad me sretnu – završio je Milutin svoju ispovijest.

Njegova priča je izazvala burne reakcije, dosta je bilo onih koji su mu čestitali što nije prešutio, a tek neki su ga nazvali 'sitnom dušom' i da je trebao pustiti sve i 'ne rušiti staro prijateljstvo zbog glupih novaca', prenosi Kurir.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju
NIJE TEŠKO

Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju

Iako u obzir dolaze brojni elementi, ipak postoje neki zdravi koraci koje je lako poduzeti kako bismo smanjili rizik od ulaska u taj začarani krug tuge, koji s vremenom može postati sve dublji