Lifestyle

Komentari 0

Dobro očistite kućanske aparate i uštedite struju: Manje troše!

Dobro očistite kućanske aparate i uštedite struju: Manje troše!

Pećnicu očistite sa amonijakom koji će otopiti sve masnoće, a kako bi uklonili neugodne mirise iz mikrovalne stavite šalicu vode s kriškom limuna na najveću temperaturu

Iako je hladnjak savršeno čist iznutra, malo tko redovito čisti njegov glavni dio - zavojnice. Preko njih otpušta toplinu pa ako su prekrivene prašinom i masnoćom, trošit će i do triput više energije. Kao i sve električne aparate prije no što ih krenete čistiti, isključite ga kako vas ne bi stresla struja i žičanom spužvicom sastružite naslage. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok je za učinkovit hladnjak potrebno zavući se iza njega, većina pomagala u kuhinji čisti se gotovo samo. U pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva Celzijevih stavite pola šalice (1 dl) amonijaka. Ugasite ju i ostavite tijekom noći. Amonijak otapa masnoće i sve što ujutro trebate učiniti je pobrisati stijenke papirnatim ručnikom. Dobro provjetrite kuhinju, a ako neugodan miris amonijaka ostane, u pećnici prokuhajte polovicu limuna.

Sam će se očisititi i aparat za kavu, samo u spremnik za vodu ulijte malo alkoholnog octa i pustite da radi.

Mikrovalna: Šalicu vode s nekoliko kriški limuna iskuhajte na najvećoj temperaturi tri minute. Para će omekšati naslage, a limun ukloniti mirise. Na kraju obrišite spužvicomGlačalo: Pastom od vode i sode bikarbone u omjeru 1/2 očistite dno glačala i obrišite ga vatom. Napunite glačalo destiliranom vodom i pustite paru

Toster: Istresite mrvice i četkicom za zube iščetkajte unutrašnjost. Tvrdokorne zapečene ostatke sastružite starom karticom, nipošto nožem.

Perilica suđa: Limunsku kiselinu u prahu stavite u pretinac za deterdžent. Kiselina će razgraditi kamenac s unutrašnjosti perilice pa će lakše grijati vodu i čistiti posuđe.

Najčitaniji članci