Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Domaća skijališta koja rade su puna, a mnogi odlaze i u BiH

Domaća skijališta koja rade su puna, a mnogi odlaze i u BiH

Pri povratku u Hrvatsku, treba imati negativan PCR test. Na rijetkim skijalištima koja rade velike su gužve, a ograničen je broj karata koje prodaju. No može se sanjkati

VIDEO

Nismo mogli na skijanje, kao inače u Austriju, pa smo otišli u Bosnu i Hercegovinu, rekao nam je Zagrepčanin koji je s obitelji otišao na skijanje u okolicu Sarajeva.

POGLEDAJTE VIDEO (Snijeg u New Yorku):

Pokretanje videa...

Snijeg u New Yorku 01:13

Kao i on, većina Hrvata, zaputila se u BiH u vlastitom aranžmanu. Tamo se moglo i s Turističkom agencijom Izazov, koja je tijekom zimskih praznika ove godine vodila samo na Jahorinu.

- Skijanje u BiH je ove godine popularnije nego prethodnih sezona. Na Jahorini su trenutno odlični uvjeti za skijanje, sve staze rade, a popularnije je jer ne rade druga skijališta po Italiji, Francuskoj…pa ljudi nemaju kuda ići - rekli su nam iz Turističke agencije Izazov.
Dnevna skijaška karta za odrasle na Jahorini je oko 210 kuna, a šestodnevna oko 930 kuna.

Pitali smo ih može li se rezervirati skijanje za neki drugi termin.

- Za sada ništa jer čekamo hoće li otvoriti skijališta. Eventualno se može u BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju gdje su otvorena skijališta - kažu u Izazovu. Dodali su da ove godine za skijanje nisu imali puno uplaćenih aranžmana, a imali su 99 posto manje rezervacija. Morali su otkazati sve za Francusku jer skijališta nisu otvarali. Oni koji su uplatili, mogli su dobiti natrag novac i to je većina odabrala zbog neizvjesnosti. 

Iz Izazova kažu da se cijeli uplaćeni iznos može dobiti natrag ako su zatvorene granice, skijalište ili smještaj ili ako je stranka pozitivna na Covid. 

No nekoliko ih je ipak optimistično pa su odabrali novi datum skijanja u ožujku.

Neki nisu ni primali uplate.

- Još početkom jeseni smo odlučili da nećemo uzimati akontacije nego bi platili u zadnji tren. To se pokazalo kao dobra odluka tako da nismo morali raditi povrate za unaprijed uplaćene skijaške aranžmane - rekli su nam iz agencije Arriva travel. Dodali su da je bilo upita i za skijanje u BiH, no nisu ništa organizirali.

Hrvatski državljani u BiH mogu ući bez ograničenja, ne trebaju imati negativan test niti ići u izolaciju, no pri povratku u Hrvatsku moraju imati negativan PCR test.

Ove godine popularnija su i skijališta u Hrvatskoj, pa su tijekom praznika bile velike gužve na Platku i Čelimbaši kod Mrkoplja.
Na Platku su zbog epidemioloških mjera morali ograničiti broj skijaša, pa na dan prodaju 500 karata koje su znali razgrabiti i samo sat i pol nakon otvaranja blagajne. Dnevna karta za odrasle je radnim danom 120 kuna, a vikendom 150. 

Na Čelimbaši dnevna karta stoji 100 kuna, a zbog strme staze savjetuju da vučnicu ne koriste mlađi od 12 godina. Skijalište na Sljemenu ne radi kao ni ono u Petehovcu kod Delnica. No može se sanjkati. U Nacionalnom parku Plitvice imaju problema zbog skijaša i onih koji se dolaze sanjkati u Mukinjama, iako to nije otvoreno. Snijega je premalo, a i nemaju dozvolu Civilne zaštite pa su poslali apel ljudima da tamo ne dolaze skijati i sanjkati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku