Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Donirajte odjeću koja vam ne treba i tako pomozite okolišu

Donirajte odjeću koja vam ne treba i tako pomozite okolišu

Stara roba može se i prenamijeniti. Umrljane, oštećene tkanine koristite kao krpe za čišćenje, a one izblijedjele ili s vidljivim mrljama stavite na krevete svojih kućnih ljubimaca

U lance trgovina s brzom modom već stižu jesenske kolekcije, a hladniji dani zovu na kupnju nove odjeće. Prije nego što uložite u novu, pregledajte što već imate da ne biste nepotrebno gomilali odjeću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

A onu koju odlučite da je više nećete nositi, nemojte baciti. Prosječno se baci oko 30 kg odjeće po čovjeku, pa je bolja ideja je donirati. 

Stara roba može se i prenamijeniti. Umrljane, oštećene tkanine koristite kao krpe za čišćenje, a one izblijedjele ili s vidljivim mrljama stavite na krevete svojih kućnih ljubimaca. Njima ih možete i brisati nakon kupanja ili dolaska izvana, pogotovo ako se negdje smoče.

Kupujte u rinfuzi, ne u plastici: Čuvajte planet i štedite novac
Kupujte u rinfuzi, ne u plastici: Čuvajte planet i štedite novac

Bolje tkanine možete prekrajati, od njih raditi novu odjeću, torbe, novčanike ili slično. Čipku i lijepe materijale možete lijepiti na ukrasne kutije, okvire, rukotvorine… Njima možete čak i zaštititi knjige. Od raznih komada tkanine, sašivenih zajedno, možete raditi prekrivače, jastučnice, prekrivače za kauče i fotelje, zavjese…