Pripremaju se jednostavno, slično kao i američke palačinke, no prhkije su i slađe. Tradicionalno se pripremaju uz slatki namaz od azuki graha, no pekmez od marelica ili namaz od lješnjaka dobra su alternativa
Brzo i slasno: Kušajte dorayaki palačinke, japansku poslasticu
Dorayaki palačinke tradicionalna su poslastica u Japanu. Riječ je o manjim debljim palačinkama koje se jedu sa slatkim namazom od azuki graha, poput sendviča, no ništa manje ukusne bit će i s nekim domaćim pekmezom, ili namazom od lješnjaka. Lako ih je pripremiti, a većinu sastojaka sigurno imate kod kuće.
POGLEDAJTE VIDEO: Kakve palačinke najviše volite?
Pokretanje videa...
Sastojci za dorayaki palačinke:
- 150 grama brašna
- 110 grama šećera
- 3 žlice vode ili mlijeka
- 2 velika jaja
- 1 žlica meda
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- biljno ulje za prženje
- namaz po želji
Priprema:
1. Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiksajte.
2. Sodu bikarbonu dodajte u vodu ili mlijeko, pa dobro promiješajte i ulijte u jaja.
3. Prosijte brašno te ga postupno dodajte u jaja, uz miješanje. Miješajte dok ne dobijete posve glatku smjesu.
4. Zagrijte tavu s malo ulja i ulijte smjesu za palačinke, tako da napravite krug promjera od desetak centimetara.
5. Pecite palačinku dok se na površini ne počnu stvarati mjehurići, pa okrenite i pecite dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
6. Ponovite postupak dok ne potrošite sve tijesto.
7. U međuvremenu mažite palačinke namazom po želji, pa slažite jednu na drugu, kao da slažete sendvič od dvije kriške kruha i - poslužite toplo, donosi portal masterclass.com.